Master Chief se v novém díle série Halo vrátí na naše obrazovky již za pár měsíců, a tak se studio 343 Industries rozhodlo podělit s fanoušky o další zajímavé informace. Tentokrát je vývojáři prezentovali v téměř desetiminutovém videu, kde se věnují PC verzi hry a jejím možnostem. Víme tak, že Halo Infinite nabídne velkou škálu nastavení od grafiky přes zvuk až po přístupnost, díky čemuž si ji budete moci nastavit k obrazu svému.

Je všeobecně známo, že PC hráči jsou, co se týče nastavení, o něco náročnější než konzolisté. Ve studiu 343 Industries jsou si toho vědomi, a proto bude PC verze Halo Infinite disponovat velkým množstvím nastavení. Můžete se tak těšit na podporu širokoúhlých monitorů, detailní nastavení počtu snímků za sekundu, podrobné nastavení myši a klávesnice a další podobné srandy, které můžete či nemusíte využít.

„První den nevydáme pouze port konzolové hry,“ říká o PC verzi Halo Infinite Joseph Staten z 343 Industries. „Opravdu ji stavíme od píky tak, aby to byla skvělá hra pro PC hráče, kteří si rádi upravují herní zážitek tak, jak chtějí.“

343 Industries se ve videu nevěnují pouze možnostem PC verze hry. Zmínili se také o anti-cheatu, který si pro hru připravili, a s jehož pomocí se pokusí udržet hru bez podvodníčků. Můžeme jen doufat, že se bude jednat o jeden z těch povedenějších.

Kromě toho došla řada také na hraní mezi jednotlivými platformami a na ukládání postupu mezi nimi. Díky ukládání postupu se budete moci přihlásit kdekoliv na jakémkoliv zařízení a dostanete se ke svému postupu. Hraní mezi platformami bylo posunuto zase o kousek dále, jelikož hra budete mít speciální kompetitivní systém, který vám umožní hrát na ovladači pouze proti hráčům s ovladačem či s myší a klávesnicí pouze proti hráčům s myší a klávesnicí. V případě, že je vám jedno proti komu hrajete, je tu pro vás možnost klasického hraní mezi platformami.

Studio 343 Industries nijak nezahálí a oznamuje spolupráci s AMD na vzniku limitované grafické karty AMD Radeo RX 6900 XT, která je laděna do stylu Halo Infinite. Design karty je inspirován Master Chiefovou zbrojí Mark VII Mjolnir. Mimo to na ní najdeme také jeho číslo 117 a modré světlo Cortany. Jedná se o nejrychlejší herní grafikou kartu z produkce AMD, ovšem tím nejzajímavějším je, že si ji nebudete moci koupit.

Tahle grafická karta se totiž vůbec nedostane na trh a v průběhu následujících dní ji budete moci vyhrát v soutěžích, které bude pořádat AMD, Halo a další partneři. 343 Industries se zmínilo, že spolupracuje s AMD již po dobu dvou let a společně se snaží udělat z Halo Infinite na PC neuvěřitelný zážitek.

„Spolupráce s AMD nám umožnila udělat optimalizaci herního titulu, která je přínosem pro širokou škálu hardwaru a koncových zařízení,“ říká 343 Industries. „Od špičkových herních strojů až po starší a cenově výhodnější herní mašiny a samozřejmě pro celou naši rodinu konzolí, něco čehož nám umožnila dosáhnout pouze spolupráce s AMD.“

Vývojáři se zmínili, že spolupracovali společně s inženýry z AMD na tom, aby Halo Infinite lépe běželo na procesorech AMD Ryzen. To je ale pouze začátek této širší spolupráce Microsoftu a AMD. Do budoucna totiž můžeme očekávat vylepšení jak na PC, tak na konzolích Xbox. Prvním z nich by mělo být přidání funkce ray-tracing, která by se měla do hry dostat někdy po jejím vydání.

Halo Infinite vyjde 8. 12. na PC, Xbox One a Xbox Series X/S. Všechny verze budou součástí předplatného Xbox Game Pass od stejného dne.

Představení limitované grafické karty ve stylu Halo Infinite