Dobré ráno. Vybraní majitelé PlayStationu 4 začínají testovat nový, větší firmware. Vikinský survival Valheim nepolevuje. Polské studio chystá remaky her od Square Enix. Dynasty Warriors 9 Empires se odkládá.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Vybraní majitelé PlayStationu 4 začínají testovat nový firmware. Má označení 8.50 a přináší některé z očekávaných funkcí jako je možnost povolit nebo zakázat oznámení pro každou skupinu. Případně skrýt aktivitu v některé hře. Kromě toho dojde na lepší stabilitu systému. Vše nasvědčuje tomu, že dojde k odstranění PlayStation Communities. Na chytrých telefonech byla aplikace ukončena už v březnu/marci 2020.

- Vikinský survival Valheim nepolevuje a do svého světa láká další a další hráče. Nově má hra prodáno pět milionů kusů, je přitom teprve měsíc v předběžném přístupu na Steamu - před dvěma týdny to byly tři miliony. Vývojáři oslavují sdílením některých statistik. Komunita dohromady nahrávala více než 15 000 let a na Twitchi byla hra sledována více než 35 milionů hodin.

- Zajímavě vypadají akční adventura Kena: Bridge of Spirits nebude moc dlouhou hrou. Titul s pěknou grafikou dohrajeme za víkend, napsali tvůrci ze studia Ember Lab na Twitteru. Očekávat tak můžeme herní dobu kolem pěti až šesti hodin.

- Máme špatné zprávy pro fanoušky Dynasty Warrios. Společnosti Koei Tecmo a Omega Force se rozhodly odložit premiéru Dynasty Warriors 9 Empires na neurčito. Původně měla hra vyjít začátkem letošního roku na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Vývojáři se hráčům omlouvají za zpoždění, které je nutné, aby mohli titul vylepšit.

- Panzer Dragoon Remake je pouze začátek. Polské studio Forever Entertainment oznámilo uzavření dohody se společností Square Enix. Dohoda se týká realizace několika remaků známých značek této japonské firmy. Tým z Forever Entertainment má připravit technologické předělávky, hratelnost a příběh zůstane původní. Jelikož je použito slovo remake, lze očekávat, že půjde pravděpodobně o předělávky starých 8 nebo 16bitových hitů z éry NES a SNES. Můžou to být remaky Final Fantasy, Secret of Mana, Star Ocean nebo Dragon Quest. Forever Entertainment pracovali se Segou na remacích Panzer Dragon a Panzer Dragon Zwei, stejně tak na The House of the Dead a The House of the Dead 2.

- Crusader Kings 3 vám umožní mučit vězně poezií. Nevšední možnost bude do hry přidána prostřednictvím patche 1.3, který přinese generátor poezie i brutálnější a působivější zimu do některých regionů.

- Crash Bandicoot: On the Run od společností King a Activision má datum vydání. Mobilní hra byla zatím spuštěna v některých regionech pro Android. Od 25. 3. 2021 bude dostupná všude nejen na Google Play, ale také na Apple App Store. Titul ke hraní vyžaduje připojení k internetu, bude zdarma s možností nákupu v aplikaci. Dle tiskové zprávy nabídne více než 100 hodin hraní, 50 bossů a 12 různých zemí.

- Resident Evil 4 Remake nemá vyjít dříve než v roce 2023. Tvrdí to známý insider Dusk Golem.

- Fanoušci této hororové série se alespoň mohou těšit na Resident Evil Village. Ten přinese některé z nejbláznivějších a nejkreativnějších nepřátel, jaké jsme kdy v sérii viděli. Více si o Village přečtěte zde.

Přečtěte si také: Rozšířená verze Death Stranding, dva testy remasteru Diabla 2, Ratchet & Clank zdarma

- Společnost Activision Blizzard si najala odborníka na terorismus, který pracoval s Georgem W. Bushem. Frances F. Townsend se stal výkonným viceprezidentem pro korporátní záležitosti. Ve své nové roli bude dohlížet na veřejnou politiku a komunikační oddělení firmy.

- Do role Emmy ve strategii Evil Genius 2: World Domination byla obsazena Samantha Bond. Ta hrála roli slečny Moneypenny během éry Brosnana jako Jamese Bonda - od roku 1995 (Zlaté oko) až do roku 2002 (Dnes neumírej). Emma je jedna ze čtyř hlavních superpadouchů, za které budete moci hrát.