Microsoft kromě velkých úprav uživatelského rozhraní a domovské obrazovky konzolí Xbox pokračuje ve vylepšování systému. Listopadová aktualizace přináší množství novinek.

Připojení k hlasovým kanálům Discordu z konzole Xbox

Microsoft více usnadnil chatování s přáteli z Discordu na mobilních zařízeních, konzolích a počítačích. Pokud je váš účet Discord propojen s konzolí Xbox, můžete se nyní připojit k hlasovým kanálům ze serverů Discord přímo z konzole Xbox.

Potlačení šumu v Discord Voice na konzoli Xbox Series X|S

Bylo aktivováno potlačení šumu, aby byl zvuk při připojení k Discord Voice na konzolích Xbox Series X|S ještě čistší. Tato funkce blokuje zvuky v pozadí, jako je štěkot psů a cvakání klávesnice, a zároveň nadále zřetelně přenáší váš hlas. Pokud dáváte přednost nefiltrovanému zvuku, můžete ji vypnout.

Upozornění na dárky ze seznamu přání a výprodej

Svůj seznam přání můžete sdílel z konzole Xbox nebo webu Xbox.com s rodinou a přáteli. Když to uděláte, obdrží upozornění, aby se na seznam podívali. Když vám něco koupí, dostanete notifikaci. Rovněž budete upozorněni, když budou hry ze seznamu přání ve slevě.

Nová integrovaná aplikace Captures pro vaše herní momentky

Do konzole Xbox byla přidaná nová aplikace Captures. Aplikace nabízí vylepšené prohlížení, správu a úpravy vašich herních záběrů. Umožňuje také kopírovat herní klipy a snímky obrazovky přímo na externí disk. A pro lepší kvalitu přehrávání nyní konzole Xbox Series X|S poskytují zvýšenou přenosovou rychlost pro herní klipy zachycené v rozlišení 720p a 1080p. 

Rozšířené možnosti napájení a přizpůsobení

Aktualizace přináší podrobnější informace o spotřebě energie konzolí Xbox Series X|S a Xbox One. V nabídce Nastavení > Obecné > Možnosti napájení můžete porovnat spotřebu energie konzole v režimu vypnutí (úspora energie) nebo v režimu spánku, abyste se mohli rozhodnout, který režim je pro vás nejvhodnější.

Nové konzole Xbox Series X|S jsou ve výchozím nastavení nastaveny na režim vypnutí (úspora energie), který můžete v nastavení kdykoli změnit.

Kromě toho si můžete přizpůsobit více možností, například si zvolit, aby se konzole po určité době nečinnosti vypla.

Živé vysílání na Twitch, Lightstream a Streamlabs Studio z konzole Xbox

Nyní můžete spustit živé vysílání přímo z konzole Xbox pomocí služeb Twitch, Lightstream a Streamlabs.

Vibrace pro Xbox Cloud Gaming (beta) na PC a Macu 

Vibrace jsou nyní k dispozici pro cloudové hraní na PC a Macu prostřednictvím prohlížečů Microsoft Edge a Google Chrome, tento měsíc byly aktualizovány také televizory Samsung. Podporovány jsou všechny možné ovladače, například bezdrátový ovladač Xbox nebo DualShock 4.

Doporučení v nastavení

Do nastavení Microsoft přidal doporučení se souhrnem věcí, které můžete udělat, abyste Xbox využili na maximum. Doporučení se u jednotlivých konzolí a účtů liší podle aktuálního nastavení.

Požádejte o připojení do hry

Chcete se připojit do hry kamaráda? Nyní můžete „Požádat o připojení“ přímo z něčího profilu, a ne pouze ze speciální stránky. Váš přítel bude upozorněn, že máte zájem, a může vám odpovědět pozvánkou nebo zprávou.

Služba Xbox Assist byla přepracována na Xbox Support

Služba Xbox Assist má nový název – Xbox Support. Microsoft změnil design s možností posouvat články s nápovědou a snadněji spravovat své předplatné, zobrazovat historii objednávek, kontrolovat nastavení účtu a sledovat všechny aktivity.