Studiu Mojang se velká aktualizace Caves & Cliffs pro Minecraft rozrostla do takové míry, že jsou vývojáři nuceni nový obsah rozdělit do dvou částí, aby bylo dosaženo požadované kvality. První část vyjde v létě a druhá až koncem roku.

Mojang update nazval nejambicióznější aktualizací pro Minecraft a přiblížil, že existují významné technické výzvy, které mají vliv na generování světa a ovlivňují všechny jeskyně a hory ve hře. Pokud by nedošlo k opravě, mohl by problém způsobit zmatky ve všech světech hráčů. Je to z důvodu, že aktualizace má obměnit jeskyně v Minecraftu a přinést různé nové typy, podzemní jezera a vodopády.

Přečtěte si také: Roblox je větší než Minecraft a EA. Na burze má hodnotu 38 miliard dolarů

Autoři zmínili také nový archeologický systém. Ten umožní objevit pohřbené ruiny, které můžete prozkoumat a najít zajímavé artefakty. Nad zemí zase budou přepracovány útesy, aby vypadaly jako skutečné hory.

První část přinese mimo jiné nová zvířata (kozy, axolotly), další bloky (ametyst, kalcit, měď) a rostliny (listy azalky, opylující květiny, mimózy, mechy). Společně s nimi spoustu věcí, včetně hrnců, svíček, dalekohledů, kozích rohů nebo zářících bobulí.

Na archeologii si budou muset hráči počkat ještě déle.

„Nebylo to snadné rozhodnutí, jsme zklamáni, že některé vzrušující možnosti dorazí později,“ dodal Mojang.