Loni v této době podobná zpráva obletěla svět a překvapila řadu fanoušků. Letos je však všechno jinak a jedná se jen o potvrzení toho, co jsme tak nějak všichni tušili. Pandemie koronaviru zatím nehlásí ústup z našich životů a i nadále ruší prakticky veškerý kulturní a sociální život. A stejně jako loni, tak i v roce 2021 se její další obětí stává slavný herní veletrh Electronic Entertainment Expo, běžně nazývaný E3

„Těšíme se, až vám představíme E3 2021 jako reimaginovanou událost, která spojí fanoušky, média a průmysl,“ zaznělo z úst pořadatelů v minulém roce při zrušení 26. ročníku. Bohužel k tomuto ambicióznímu plánu nakonec nedojde, jelikož dle aktualizovaných dokumentů samotného města Los Angeles, kde se akce pravidelně koná, se každoroční herní svátek pro letošní rok považuje za zrušený. Stejný dokument však potvrzuje, že se zástupci města společně se společností ESA, pravidelným organizátorem E3, snaží vytvořit alespoň veletrh ve formě digitálního vysílání

Ani tohle není nikterak velká novinka, jelikož s podobnou zprávou přišli zástupci ESA již na začátku minulého měsíce. Je však otázkou, jestli se organizátorům podaří najít dostatečnou podporu v herním průmyslu, nebo tento nápad pohoří podobně, jako se to stalo minulý rok. Není totiž žádným tajemstvím, že se některé velké společnosti v čele s EA nebo třeba Sony v posledních letech čím dál více odklání od této velké herní události. 

Pokud by se však akce měla uskutečnit, těšit se na ni můžeme od 15. do 17. 6. Čekat by nás měly streamy, které budou zahrnovat dvouhodinové přednášky hlavních herních partnerů, udílení cen, ukázkovou noc den před začátkem celé akce a menší výstupy herních vydavatelů, influencerů a mediálních partnerů.

Poslední zajímavou informací ze zmíněného dokumentu je fakt, že se město Los Angeles snaží získat licence E3 pro rok 2022 a 2023. Možná tak tento veletrh pořád není úplně ztracený.