Jak se zdá, příznivci her a Hvězdné brány mohou po dlouhé době zakřičet „Jaffa, kree“ a podobně jako v seriálu si pod těmito dvěma slovy představit prakticky cokoliv, co chtějí. Společnost Slitherine totiž chystá novou taktickou strategickou hru s názvem Stargate: Timekeepers, na níž pracuje polské studio Creative Forge Games (Phantom Doctrine, Hard West).

Detailů o hře, která byla oznámena během živého přenosu akce Home of Wargamers a která vzniká ve spolupráci se společností MGM, zatím moc není. Víme ale, že Stargate: Timekeepers je ve vývoji ve verzi pro PC a nabídne zcela nový příběh, v jehož průběhu budou hráči zachraňovat civilisty před hrozbami vládců soustavy a chránit přátele a spojence před nebezpečím. Těšit se můžeme i na návštěvu zbrusu nových lokací. Časově děj hry vychází z finále sedmé sezóny seriálu Hvězdná brána (Stargate SG-1), konkrétně z bitvy o Antarktidu.

V tuto chvíli ani nevíme, jestli se objeví nějaké známé postavy či zda dojde pouze na nové hrdiny. Tvůrci zmínili pouze velitelku Evu McCain, která má zpočátku se svým týmem za úkol podpořit tým SG-1 v boji proti Anubisově flotile. Alespoň dočasná účast dobře známých postav, jejichž hlasu by se v ideálním případě chopili jejich původní představitelé, by však hře jistě prospěla. Když si kupříkladu vezmeme, že představitel Teal'ca Christopher Judge nadaboval i hlavního hrdinu nejnovějšího God of War, který vývojář by nechtěl prohlásit, že je v jeho hře slyšet sám Kratos?

Přečtěte si také: Tvůrci Shadow Gambit se rozloučí dvěma většími přídavky

Zmínka o vládcích soustavy pak nasvědčuje tomu, že budeme ve hře čelit silám Goa'uldů, ale kdo ví, třeba dojde i na zcela nové nepřátele nebo na jednotky v seriálu později představených Oriů. Pro úplnost, aktuálně nic nenasvědčuje tomu, že by tvůrci hodlali čerpat i ze seriálu Hvězdná brána: Atlantida (Stargate: Atlantis), z předčasně ukončené série Hvězdná brána: Hluboký vesmír (Stargate Universe) nebo z původního filmu z roku 1994. Na tomto místě budeme s dovolením předstírat, že nic jiného s názvem Hvězdná brána na filmovém či seriálovém poli nikdy nevyšlo.

Spíše než s účastí známých postav nebo s podobou nepřátel bychom si však v tuto chvíli měli dělat starosti hlavně s kvalitou. Hry na motivy Hvězdné brány, zahrnující adaptace filmu i přívěšky seriálu, nemají zrovna dobrou minulost. Buď za moc nestojí, nebo nikdy nevyšly, což platí třeba o svého času očekávaném MMORPG Stargate Worlds. Titul zasazený do světa Hvězdné brány, o němž by se dalo nade vší pochybnost prohlásit, že vyšel a zároveň byl přijat dost pozitivně, zkrátka neexistuje. Změní to Stargate: Timekeepers? Kdo ví. Teaser, který je k nahlédnutí níže, však moc nadějí nevzbuzuje. Nezlobte se na nás, ale vše od ozvučení po animaci červí díry musí působit na kohokoliv, kdo kdy viděl alespoň kousek seriálu, dost hrozně. Ze samotné hry jsme však zatím neviděli vůbec nic, tvůrci se ani nepodělili o jakýkoliv termín vydání.