Chcete se stát zaklínačem a vžít se do kůže obývaného Geralta z Rivie? Vaše přání vám splní šikovný modder Patryk Loan, který dva roky pracuje na zajímavém projektu. Jeho cílem je převést celého prvního Zaklínače do virtuální reality.

Pokud se vám to zdá jako jednoduchá práce, tak tomu tak není. Po dvou letech práce má autor hotov pouze celý prolog, včetně soubojů a dialogů. Na to vysvětluje, že exportoval všechny modely z původního prvního Zaklínače, předělal je a použil nové textury v rozlišení 4K. Objekty pak umístil přesně tam, kde měly být. Tím ale jeho práce neskončila, protože se vše odehrává z pohledu první osoby, tak musel do scén přidat více objektů, aby lokace nepůsobily prázdně.

Možnost projít se fantasy světem je zřejmě největším lákadlem ambiciózní modifikace. Patryk Loan ale myslí i na ty, co si budou chtít užít souboje. Ty jsou dostupné i v prologu. Pakliže se vám právě vybavily souboje z původní hry, na které mnozí nadávají, tak Patryk mechaniku boje nahradit.

„Prostě máchni mečem a zaútoč na nepřátele,“ popisuje svůj bojový systém Patryk a dodává, že meč můžete vytáhnout z pochvy na zádech, a dokonce ho po nepřátelích hodit.

Modifikaci najdete na NexusMods. Vyžaduje hru Zaklínač v rozšířené edici a jeden z podporovaných VR headsetů. Těmi jsou HTC Vive, Valve Index, Oculus Rift a Oculus Quest.