Více než 70 tratí v 10 rozličných lokalitách a 13 tříd vozidel. Tak to jsou společně s rozsáhlou kampaní a všelijakými multiplayerovými módy hlavní lákadla závodů DiRT 5. Codemasters se chystají na vydání a v minutovém launch traileru nám hru připomínají, včetně split-screenu pro čtyři hráče.

„Vydejte se na výlet kolem světa a závoďte na více než 70 jedinečných trasách na 10 různých globálních lokacích v úžasném prostředí, které doplňuje dynamické počasí a střídání denní doby. Od závodů po zamrzlé East River v New Yorku přes trasu pod sochou Krista Spasitele v Brazílii až po jízdu v polární záři v Norsku – hra vám pokaždé nabídne nové zážitky, které můžete objevovat,“ láká tisková zpráva.

„Usedněte za volant rozmanité a zajímavé soupisky aut. Dobývejte ten nejdrsnější terén díky houževnatým strojům, vydejte se v ikonických závodních autech na nová místa nebo si užijte brzdový výkon 900 koní. Dokonalou terénní garáž doplňují rallycross, GT, trofejní tahače a výkonné buginy.“

Lokální rozdělená obrazovka až pro čtyři hráče v offline režimech včetně kariéry činí z DIRT 5 dokonalou závodní hru, kterou si můžete užít ve více hráčích na gauči, zatímco budete bojovat se svými přáteli. Online se můžete vrhnout na pečlivě vybrané závodní playlisty až pro 12 hráčů a soutěžit v inovativních režimech založených na úkolech.“

DiRT 5 vychází 6. 11. na PC, PlayStation 4 a Xbox One. 10. 11. bude dostupné bezplatné vylepšení pro Xbox Series X/S, zatímco na PS5 se dostane 12. 11., respektive 19. 11. Na Google Stadia se hra objeví na začátku roku 2021. Pokud si koupíte dražší Amplified Edition, tak získáte exkluzivní obsah a budete moci hrát o tři dny dříve, tedy od 3. 11.