Celá řada fanoušků světa Star Wars musela skákat radostí při pohledu na fantastický cinematic trailer projektu Star Wars Eclipse, nové hry od tvůrců Heavy Rain a Detroit: Become Human ze studia Quantic Dream. Přestože je ale trailer, který si kvůli nešťastnému úniku odbyl premiéru krátce před začátkem The Game Awards, velmi působivý a obsáhlý, samotná hra je stále z větší části opředena rouškou tajemství. Jelikož se nachází teprve v rané fázi vývoje, nevíme kupříkladu ani to, kdy a na jaké platformy vyjde.

Oficiální web Star Wars i samotné hry však přece jen dokázal nabídnout několik dodatečných střípků informací, a tak kupříkladu víme, že tato akční adventura bude sázet na originální a rozvětvený příběh, v němž bude záležet na našich volbách. Každé rozhodnutí má mít dopad na originální příběh, který je zasazený do období Vrcholné Republiky, tedy zhruba 200 let před událostmi filmové ságy, a do dosud neprobádané části galaktického Vnějšího okraje. Hra tak hodlá nabídnout nové postavy, rasy i planety.

Star Wars Eclipse má být hra, kterou bude možné zažít více způsoby, což mimo jiné znamená, že budeme moci určit osud většího množství hratelných postav. Tvůrci lákají na možnost definovat vlastní legendu ve zlaté éře řádu Jedi, přičemž hratelné postavy mají být vždy nějakým způsobem charismatické a každá nabízí vlastní moralitu, osobnost, schopnosti, motivaci i dopad na sebe navzájem i na celkový děj. Zde se nejspíš projevuje minulost studia Quantic Dream, koneckonců i Heavy Rain, Fahrenheit a Detroit nabízí hraní za více postav. Faktem je, že Omikron: The Nomad Soul a Beyond: Two Souls, tedy další projekty Quantic Dream, se soustředí spíše na jednu hlavní figuru, ale o tom zjevně Eclipse není.

Příběh Star Wars Eclipse má nabídnout také politické intriky a ožehavé události, které mohou rozbít křehký mír a způsob života na Vnějším okraji. Zajímavé však je, že přestože cinematic trailer nabídl pohled na celou řadu frakcí, ras a postav, až na výjimky v něm nevidíme nic, co by se hned na první pohled podobalo silám nájezdníků Nihilů nebo rostlinným Drengirům. Nihilové a Drengirové jsou koneckonců úhlavní nepřátelé v období Vrcholné Republiky, lze se s nimi setkat takřka ve všech knihách a komiksech, kvůli nimž byla celá éra The High Republic vytvořena, takže se zdá, že Eclipse půjde po všech směrech vlastní cestou. Za zmínku ještě stojí, že hře se věnuje více poboček Quantic Dream, konkrétně studia v Paříži a v Montrealu.

Zajímavé je, že o tomhle všem mluvil již na začátku měsíce insider, který na Twitteru vystupuje pod přezdívkou AccNGT. Dokonce 3. prosince/decembra zveřejnil jeden záběr z traileru, jenž ukazuje dvojici rytířů Jedi s modrým a žlutým světelným mečem, jak v zasněženém prostředí stojí proti nepřátelům, kteří by mohli patřit k Nihilům. Jen si toho tehdy téměř nikdo nevšiml.

Informace, které AccNGT zveřejnil, však pasují, přičemž insider zmiňuje ještě otevřený svět, tradiční akční hratelnost, vlastní herní engine a dokonce přítomnost kompetitivního multiplayeru. Na případné potvrzení těchto featur si ale ještě budeme muset počkat. Pokud můžeme uživateli AccNGT věřit, vývoj na next-gen platformy sice nemusí být vyloženě v rané fázi, jak tvrdí oficiální zdroje, ale zároveň má být dost komplikovaný, tudíž lze předpokládat, že nějakou dobu bude o projektu zase ticho, dokud neuzraje čas na plnohodnotné představení.