Spekulace se potvrdily, Forza Horizon 5 míří na jih od hranic a hráči si už letos na podzim užijí největší a nejrozmanitější festival Horizon všech dob. Čeká na vás otevřený svět Mexika.

Do Severní Ameriky se série Forza Horizon vrací po dlouhých letech, naposledy jsme mohli jezdit v Coloradu v roce 2012 v první Forze Horizon. Pak jsme se přesunuli do Francie a Itálie, Austrálie, a nakonec do Velké Británie ve skvělé Forze Horizon 4.

Forza Horizon 5 má nabídnout svět, který se rozprostírá od děsivé, sněhem pokryté aktivní sopky - popisované jako nejvyšší bod, jaký kdy byl ve hře Forza Horizon k vidění, až po idylické pláže a vše mezi tím, včetně drsných horských masivů, otevřené pouště, hustého deštného pralesa plného starobylých ruin a krásného a barevného města Guanajuato.

Guanajuato je zvlněné město s úzkými a klikatými uličkami a ulicemi, malebnými náměstími a fascinující sítí podzemních tunelů a bylo jedním z míst, kde spolupracovník Forza Horizon Ken Block a tým Hoonigan natáčeli segment Gymkhana Ten.

Tento rozmanitý svět se pyšní geologickými detaily implementovanými s precizní přesností pomocí fotogrammetrických dat pořízených na místě.

Forza Horizon 5 přinese nový režim Expedition (Expedice), jenž vybízí k průzkumu, nové minihry a novou sadu nástrojů pro tvorbu vlastních závodů v Events Lab. Events Lab je popisován jako neuvěřitelná nová sada nástrojů, která umožňuje vytvářet vlastní závody, herní režimy a herní zážitky. Hráči si mohou přizpůsobit vše, až po základní pravidla hry.

Režimy, jako je The Eliminator, závodní mód inspirovaný battle royale, který byl do Forzy Horizon 4 přidán koncem roku 2019, budou součástí Forzy Horizon 5 při uvedení na trh.

„Forza Horizon 5 představuje největší, nejzábavnější a nejkrásnější otevřený svět, jaký jsme kdy vytvořili,“ říká kreativní ředitel Mike Brown. „Až se 9. listopadu letošního roku objeví v rámci služby Xbox Game Pass, bude to skutečně ohromující ukázka konzolí Xbox Series.“

Forza Horizon 5 vyjde 9. 11. letošního roku na Xbox Series X/S, Xbox One a PC s Windows 10. Hra bude v den vydání dostupná v předplatném Xbox Game Pass.