Dnes ráno odstartovala druhá sezóna čtvrté kapitoly a světe div se, Epic Games si pro nás opět připravilo spoustu novinek! Japonský styl přináší do Fortnite úplně jinou atmosféru.

V nové kapitole nás čekají nové lokace, nová vozidla, nové skiny, nové zbraně a spoustu dalšího.

Mapu rozšířil nový futuristický biom zvaný MEGA, který zvětšil celkovou rozlohu mapy, což může být příjemnou novinkou pro hráče, kteří si stěžovali, že se mapa v minulé sezóně trochu zmenšila.

Naprostou novinkou je sportovní motorka, která nabízí vysokou akceleraci, ostré zatáčení a volitelný boost, jehož použití vás dostane do cíle mnohem rychleji.

Pokud s kamarády rádi jezdíte ve větší skupině, tak vás potěší nové driftovací čtyřmístné auto, jehož řidič může pomocí ruční brzdy driftovat v zatáčkách.

Mezi další způsoby přepravy se přidávají brusné kolejnice Grind rails, které vám umožní jednoduše naskakovat na koleje a bruslit po městě.

Do hry přibyly katany, pomocí kterých lze provést obratný Knockback Slash, a ničivý Dash Attack, který je limitován třemi použitími a postupně se vrací po uplynutí cooldownu.

Novými perky jsou Hunters Armory (poskytne hráči katanu a zvýší poškození zbraně při boji zblízka), Treasure Hunter (pomáhá hráčovi najít vzácnější kořist při otevírání truhel), Grind Rail Heal (obnoví zdraví hráči, který právě bruslí na kolejích), Slap Medic (umožňuje hráči získat Slap Juice při otevírání kontejnerů a truhel) a Dumpster Diving (regeneruje hráčovo zdraví a částečné i štíty, zatímco se schovává v popelnici).

Spekuluje se o možnosti crossoveru s herní sérií Resident Evil (to by odpovídalo, vzhledem k nadcházejícímu vydání remaku Resident Evil 4) a populárnímu anime Attack on Titan. V pozdější fázi kapitoly by mohlo dojít i na spekulovaný first-person.

Hra Fortnite je zdarma ke stažení skrz Epic Games Launcher, PlayStation Store, Xbox Store a Nintendo eShop a nabízí placený Battle Pass. Odměny jsou jak pro hráče zdarma, tak pro platící zákazníky. Výhoda tohoto Battle Royale je, že placením nezískáváte kompetitivní výhodu, ale pouze kosmetické odměny.

Jak se vám tyto novinky líbí? Láká vás si tuto sezónu zahrát? Dejte nám vědět do diskuze.

Podívejte se na gameplay trailer