Ve Fortnite bude o víkendu uspořádán filmový festival. Společnost Epic Games zve všechny hráče na speciální událost, která začíná 20. 2. v osm večer našeho času a končí o 24 hodin později.

Na velké obrazovce přímo ve hře budou promítány uznávané animované krátké filmy. „Udělejte si popcorn (ve skutečném světě nebo ve hře) a sami nebo s přáteli si užijte sérii kraťasů,“ láká Epic. Den před festivalem si budete moci v herním obchodě koupit velký kbelík popcornu.

Animované krátké filmy pocházejí z celého světa. Jsou mezi nimi i ty, které byly dříve nominovány na Oscara za nejlepší krátký animovaný film. Tento výběr uvidíte během 30 minut. Pak se budou nepřetržitě opakovat po dobu 24 hodin.

Pro vstup nepotřebujete žádný lístek. Hráči budou mít možnost Short Nite sledovat ve standardním Battle Royale prostřednictvím Picture-in-Picture. Ten bude k dispozici na začátku Short Nite a poté každé dvě hodiny.

Ve Fortnite nejde o první zvláštní událost, už dříve Epic ve svém hitu uspořádal koncert, který si vzal na starost sám Travis Scott. Americký rapper si měl přijít na 20 milionů dolarů za virtuální koncert. V jednu chvíli koncert ve Fortnite sledovalo 12,3 milionu hráčů.

Fortnite je dostupný na PC, PlayStationu, Xboxu, Nintendu Switch a Androidu. Battle Royale verze je zdarma.