Včera představené akční RPG Forspoken, o kterém se dříve vědělo pod označením Project Athia, je stále zahaleno rouškou tajemství. Jak jsme psali v našem včerejším souhrnu z prezentace Square Enix, tak půjde o příběhové dobrodružství zasazené do krásného, ale nebezpečného světa. Hrát budeme za Frey Holland, obyčejnou mladou ženu, jež musí využít své magické schopnosti, aby přežila v nebezpečné zemi zvané Athia, do které vstupuje poprvé v životě.

Oficiální blogový článek ani web hry bohužel více informací nenabízí, takže na ty si budeme muset počkat ještě nějakou dobu. Vydána ovšem byla hrst screenshotů ze scén, které přímo pochází ze včerejšího traileru. Můžeme se díky tomu podívat na řadu akčních a hektických scén trochu jednodušeji a lépe.

Protože běží hra na Luminous Engine, podobnosti s Final Fantasy 15 se nezapřou. Zejména si bude hra zakládat na dvou věcech - krásných výhledech a pěkně vypadajících soubojích, což nové screenshoty potvrzují.

Přečtěte si také: Square Enix představili nové Life is Strange, Outriders i Forspoken

Souboje a využívání magie přitom vypadá, že by mohlo kombinovat osobnější duely i grandióznější bitvy. Vývojáři se nechávají slyšet, že se hra vytvořená primárně pro PlayStation 5 má plně využít síly a možností nové konzole, aby přinesli hru, která skutečně působí jako next-gen zážitek.

Velkou roli by v tom mohly hrát právě i souboje. Vypadá to, že bude mít hlavní hrdinka Frey možnost manipulovat samotnou zem, stejně tak jako využít například štítu v boji proti monstrům.

Co si o hře nicméně myslíte vy? Vydání je naplánováno na PC a PlayStation 5 někdy v roce 2022.

Na závěr menší zajímavost. Podle všeho nápad na hru přišel už velmi dávno. Dokazovat to má technologické demo Agni's Philosophy, které Square Enix zveřejnilo v roce 2012.