Vila v Monteriggioni, městečko Homestead, londýnský vlak - všechny tyto věci v dřívějších dílech série Assassin's Creed fungovaly jako váš domov, do kterého jste se mohli průběžně vracet. Konkrétně vila z druhého dílu a městečko ze třetího šly porůznu vylepšovat a renovovat. Tahle mechanika se vrací i v novém díle Valhalla, a to ve formě osady Ravensthorpe.

O ní jsme slyšeli už dříve, nicméně britský Eurogamer přinesl trochu podrobnější informace o tom, co přesně nás vlastně čeká a co ne. Nejzajímavější je především výpis všech možných služeb, které si budete moci postupně odemknout.

Jedná se tedy o kováře pro vylepšování zbraní, příbytek, v němž naleznete postel a krabici pro dopisy, stáje, voliéru pro úpravu vašeho havrana, obchůdek, kasárny, základnu Skrytých, kde najdete tabuli s cíli, které by bylo dobré zabít, loveckou chatu, rybářskou chatu, loděnici, pivovar, pekárnu, přístřešek pro kartografa, muzeum, jasnovidcovu chatu, hřbitov, domy pro důležité postavy a farmy. Jo, je toho vážně hodně.

V původní článku jsou zmíněny i další zajímavosti, nicméně jedna z nejdůležitějších je popis právě jasnovidce. Respektive jasnovidka. Valka má pro hlavní postavu časem připravit speciální lektvar, který jí dovolí navštívit „jiný čas, jinou realitu“. Což, jak zmiňuje právě i článek, by mohl být způsob, jak se hráč dostane do Ásgardu.

Přečtěte si také: V Assassin's Creed: Valhalla navštívíte mýtický Ásgard i Jötunheim

Tak či onak to vypadá, že Ravensthorpe bude skutečně velkou a důležitou částí hry, v níž se má podle všeho odehrávat i několik podstatných příběhových momentů. Assassin's Creed Valhalla vychází na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S 10. listopadu/novembra.