S Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 je to poslední dobou trochu divoké. Nedávná zpráva o odložení hry až na rok 2021 spoustu hráčů zklamala. Což zároveň přišlo po další nešťastné zprávě spojené s vyhazovem Chrise Avellona, jehož práci ve hře neuvidíme.

Nynější zpráva je ale možná nejvíc překvapující. A hlavně na první pohled velmi náhodná. V týmu Hardsuit Labs prý dochází k organizačním změnám. V jejich důsledku tak vývojářský celek opouští jeho kreativní ředitel Ka'ai Cluney a vedoucí scénárista Brian Mitsoda.

Vývojáři skrze oficiální blog nepodali vysvětlení ani důvody. Pouze oběma bývalým kolegům popřáli štěstí v dalších projektech. V aktuální chvíli tak lze jenom polemizovat, co za takovým rozhodnutím stojí. Mohlo dojít k odhalení neslušného chování vůči ženám, což se v aktuální chvíli odhaluje pomalu každý den; případně oba zaměstnanci nesouhlasili s nadcházejícími interními změnami. S rozhodnutím každopádně souhlasilo nejen studio Hardsuit Labs, ale i vydavatel Paradox Interactive.

Tak či onak, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 přišlo o dva velmi důležité vývojáře. Jejich práci ve finálních fázích vývoje nahradí Alexandre Mandryka ve funkci kreativního konzultanta. Jeho vliv můžete vidět například ve hrách jako Company of Heroes 2, prvním Assassin's Creed nebo Rainbow Six: Vegas.