Na Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 si fanoušci musejí nechat zajít chuť. Pokračování upírské ságy má velké problémy, odkládá se, mění vývojáře a vydavatel ruší předobjednávky. Není vůbec jisté, kdy Bloodlines 2 vyjde.

Akční RPG titul Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 byl po řadě nesnází a odkladů plánován na letošní rok. V noci ale vydavatelská společnost Paradox Interactive nemile překvapila. Oznámila, že hra v roce 2021 nevyjde. Aby toho nebylo málo, tak studio Hardsuit Labs bylo odvoláno z vývoje a očekávané pokračování dostal na starost jiný, dosud nespecifikovaný tým. Ten má dokončit práci na hře.

Přečtěte si také: Upírský battle royale se bude odehrávat v Praze

„Momentálně nemůžeme určit datum vydání, proto jsme se rozhodli vypnout předobjednávky,“ vysvětluje Paradox Interactive. „Od samotného začátku je tato hra pro nás velmi důležitá, je to nesmírně ambiciózní projekt. Abychom splnili očekávání, pochopili jsme, že je nutné provést změny. V důsledku toho potřebujeme na vývoj více času.“

Závěrem Paradox děkuje studiu Hardsuit Labs za jejich dosavadní práci: „Rádi bychom při této příležitosti poděkovali Hardsuit Labs za jejich úsilí a tvrdou práci na projektu. Položili úžasné základy a doufáme, že komunita ocení jejich přínos pro Bloodlines 2.“

Problémy s Bloodlines 2 začaly být obzvlášť viditelné v minulém roce. Během letních prázdnin odešli hlavní scénárista Brian Mitsoda a kreativní ředitel Ka'ai Cluney. Později došlo na Caru Ellison, jež zastávala roli narativní designérky v seniorské pozici. Vše mělo být z důvodu údajných organizačních změn ve studiu Hardsuit Labs.

Bloodlines 2 láká do Světa temnoty, v němž vystoupíte na žebříčku upírské společnosti co nejvýš. Vše se bude odehrávat v Seattlu – město plné lákavých a nebezpečných postav a frakcí. V tomto pokračování kultovní klasiky budou mít vaše rozhodnutí, příběhy a pletichy zásadní vliv na rovnováhu sil.

Vyberte si, jestli budete brutální a nebojácní, anebo kultivovaní a svůdní. Využívejte šarmu, lsti, hrůzy a síly vůle a posuňte se výš na žebříčku v upírské společnosti.

Vyberte si stranu mezi konkurenčními upírskými frakcemi v seattleské válce v obchodě s krví. Všichni mají tajné plány, takže si své spojence vybírejte moudře.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 mělo vyjít na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Hra byla oznámena na začátku roku 2019.