Už dlouho se nestalo, že by se legendární FPS série Counter-Strike stala jedním z hlavních témat diskuzí napříč celým herním světem. Ostatně nebylo divu – kromě občasných aktualizací nejnovějšího dílu s podtitulem Global Offensive, které prakticky nemusely zajímat nikoho mimo stěžejní komunitu nebo občasné hráče, zůstávalo víceméně vše při starém. Poslední týdny to ale kolem CSka opravdu vře.

O přechodu CS:GO na modernější engine Source 2 se hovoří už řadu let. Jakmile se sem tam objevilo nějaké nové vodítko potvrzující tento možný krok ze strany Valve, fanoušci se modlili k bohu Gabenovi, aby vyšel velký update co nejdřív, ale nikdy nic. Nyní je však situace jiná. V poslední době se nalezlo tolik zajímavých věcí poukazujících na novou verzi CSka, že už se něco skutečně musí stát.

Ovladače Nvidie schovávaly soubory CSGO2.exe a CS2.exe, update byl potvrzen známým novinářem Richardem Lewisem a v archivu CS:GO ve službě Steam bylo učiněno několik změn. Benzín do ohně nyní přilila zpráva, že si Valve registrovalo novou ochrannou známku „CS2“.

Před několika dny, konkrétně 14. 3., Valve podalo americkému Úřadu pro patenty a ochranné známky žádost o registraci něčeho s označením „CS2“. To může teoreticky vyvrátit tvrzení známého tvůrce obsahu a informátora o dění kolem CS:GO vystupujícího pod jménem Gabe Follower, který dříve zveřejnil příspěvek, že ona velká očekávaná aktualizace nebude novou hrou, a dokonce ani rebrandem. Abych to upřesnil, první varianta je pořád stejně nepravděpodobná, ale přeměna CS:GO na CS2 nyní může být docela reálná.

Aktuálně se také zdá, že vývojáři CS:GO už pracují na oznámení něčeho nového. Poprvé od konce února/februára je totiž rozpracovaný nový blogový příspěvek. Nález ve službě Wayback Machine nasvědčuje tomu, že by se článek mohl jmenovat „Counter-Strike 2 has landed“, v překladu „Counter-Strike 2 je na světě“ nebo „Counter-Strike 2 přistál“. Informaci je ale nutné brát s rezervou, protože data tohoto typu mohou do Wayback Machine poměrně snadno dostat trollové.

Jak se na novou verzi Counter-Striku těšíte vy?