Tak tohle oznámení přišlo úplně z čista jasna. Původně totiž byl projekt se jménem Six Days in Fallujah představen již v roce 2009. Tehdy za ním stálo studio Atomic Games a vydavatel Konami, ovšem hra s sebou nesla trochu kontroverze, a tak byla náhle zrušena. Na titul se postupně zapomnělo, ale dnes byl vytažen z hlubin zapomnění a přiveden zpět k životu, takže bychom se ho mohli dočkat v průběhu roku 2021 na PC a nespecifikované konzole.

Přestože se jedná o hru se stejným jménem, jako její zrušený předchůdce, tak za ní již nestojí vydavatel Konami ani studio Atomic Games. Jeho místo nyní zaujímají Highwire Games, což je studio, ve kterém nalezneme lidi, kteří pracovali na hrách jako je Halo či Destiny.

Pokud si myslíte, že Six Days in Fallujah bude další druhořadou střílečkou, která se pokouší vykrádat Call of Duty nebo Battlefield, tak se mýlíte. Její základní myšlenka, která přišla již v roce 2004 od seržanta mariňáků Eddieho Garcii, zůstává stejná. Těšit se můžete na vedení svého týmu skrze střetnutí, která budou založena na skutečných bitvách a příbězích z Iráku, z doby války proti Al-Káidě.

Seržant Garcia k oznámení dodal: „Někdy je jediným způsobem, jak pochopit, co je pravda, je zažít realitu na vlastní kůži. Válka je plná nejistoty a tvrdých rozhodnutí, která nelze pochopit sledováním toho, jak někdo v televizi nebo na filmovém plátně tyto volby dělá za vás. Videohry mohou každému z nás pomoci porozumět skutečným událostem způsobem, jaký jiná média neumí.

Ve vedení projektu narazíme i na osobu, která se ho účastnila před 12 lety. Vydavatelství Victura totiž bylo založeno bývalým výkonným ředitelem Atomic Games Peterem Tamtem. On byl tím hlavním aspektem, který titul udržoval v takovém stavu, ze kterého by se ještě mohl vzpamatovat a být znovu oznámen.

Tamte se k Six Days in Fallujah vyjádřil takto: „Tato generace projevila v Iráku obětavost a odvahu stejně pozoruhodnou jako v historii. A teď nám ostatním nabízejí nový způsob, jak porozumět jedné z nejdůležitějších událostí našeho století. Je čas vyzvat zastaralé stereotypy a ukázat jim, jaké videohry mohou být.“

Přečtěte si také: Na dark webu někdo koupil zdrojové kódy her Cyberpunk 2077 a Zaklínač 3

Six Days in Fallujah jsou v tuhle chvíli ve vývoji již tři roky a za asistence mariňáků a vojáků, kteří se účastnili války v Iráku, se snaží vytvořit nové technologie a mechaniky, které nejen replikují taktiky moderní války, ale které dokážou simulovat i nejistou vznášející se nad bojištěm.

Více než sto vojáků a civilistů, kteří byli druhou válkou ve Fallujahu ovlivněni, poskytli vývojářům své příběhy, fotografie a videa. Těm ve studiu Highwire Games vdechnou život a doručí je tak hráčům po celém světě. Není tedy divu, že se titul pokusí být tou nejautentičtější střílečkou z první osoby na trhu.

Hru naleznete už i na Steamu, díky čemuž máme k dispozici hardwarové požadavky, které nám prozradí, jak výkonné dělo budete na Six Days in Fallujah potřebovat. Co se procesoru týče, tak jako minimální je uveden Intel i3 nebo AMD FX-6300, zatímco doporučený je Intel i7-8700 nebo AMD 1800. Ohledně grafické karty, tak tady vám na nejnižší detaily bude stačit Nvidia GTX 970 nebo Radeon R9 390. Ovšem jako doporučená je uvedena grafická karta Nvidia GTX 1080 nebo Radeon RX Vega64.