Jako děti jsme si hráli s plastovými vojáčky a některým to zůstalo dodnes. Pokud máte plastové vojáčky rádi, tak pro vás mám dobrou zprávu. Vývojáři ze Signal Studios oznámili pokračování Toy Soldiers.

Toy Soldiers 2: Finest Hour dorazí v roce 2021 na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. V současné době toho moc nevíme. Kromě prvních obrázků, které vypadají skvěle, jsme obdrželi potvrzení, že hrát bude možné za frakce druhé světové války v podobě Německé říše, Velké Británie, Spojených států amerických, Japonska a Sovětského svazu. Jinými slovy, autoři opět hledali inspiraci v období druhé světové války.

Vypadá to, že se značka Toy Soldiers (Finest Hour je v pořadí čtvrtý díl) vrací ke svým kořenům. Doprovodná tisková zpráva potvrzuje bitvu u Dunkerque mezi Spojenci a Německem, pláže v Normandii, boj s imperiálním námořnictvem v Tichomoří a ke slovu se dostanou i obávané a tajné nacistické zbraně.

V Toy Soldiers 2: Finest Hour budeme schopni velet svým jednotkám z pozice velitele, stejně tak mít přímou kontrolu nad jakoukoli jednotkou přímo na bojišti. Zmíněny jsou překážky, deformace terénu, dynamické cesty a responzivní umělá inteligence. Jinými slovy budete útočit, bránit a postupovat zajímavými mapami, které jsou inspirované druhou světovou válkou.

„Vše, co jste si zamilovali na Toy Soldiers a Toy Soldiers Cold War, je zpět a lepší než kdy jindy, včetně vylepšeného multiplayeru, kooperace, kompetitivních mini-her, nových bláznivých režimů přežití a mnoho dalšího,“ lákají tvůrci na Toy Soldiers 2: Finest Hour.

Současně došlo k oznámení HD remasterů Toy Soldiers her z předešlé generace konzolí. Toy Soldiers HD a Toy Soldiers Cold War HD si najdou cestu během jara a léta letošního roku minimálně na Nintendo Switch. Obě hry budou v HD kabátku a mj. je slibován nový obsah, nové možnosti, lepší grafika, propracovaná kamera s ovládáním a DLC.

HD edice jsou oznámeny i pro PS4 a Xbox One, ale nemají stanoven termín vydání.

Nikde jsme se to oficiálně nedočetli, ale podle všeho na novém díle pracují výhradně původní tvůrci. Poslední díl byl totiž ve spolupráci s Ubisoftem a studio ho vůbec nezmiňuje.

Podívejte se na původní trailer k prvnímu dílu: