Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Xbox Game Pass čeká dnes rozšíření o nové hry: Darksiders: Genesis (Xbox), It Lurks Below (Xbox a PC), The Dark Pictures Anthology: Man of Medan (Xbox), Trailmakers (Xbox a PC), UnderMine (Xbox a PC) a Xeno Crisis (Xbox a PC). 13. 8. dorazí ještě Final Fantasy VII HD na Xbox a PC.

- Ve studiu Obsidian Entertainment kromě Grounded (v předběžném přístupu na PC a Xboxu One) a fantasy RPG titulu Avowed pracují na dalším projektu. Jeho existenci odhalil hlavní designér Joh Sawyer. Ten měl na starost Fallout: New Vegas a oba díly Pillars of Eternity. Můžeme pouze hádat, co je projekt zač.

- Studio Sperasoft se pochlubilo, že spolupracuje na Halo Infinite s týmem 343 Industries. Předtím Sperasoft byli zodpovědní za Saints Row The Third Remastered.

Přečtěte si také: Xbox Game Pass ekonomickou sebevraždou? Autor Lies of P předplatné naopak chválí

- Z Fall Guys je skutečný hit. Tuhle nevšední multiplayerovou battle royale party si během 24 hodin od vydání vyzkoušelo 1,5 milionu hráčů. Velká část jistě pochází z PS4, kde je hra bezplatně dostupná jako jedna z odměn předplatného PlayStation Plus, zatímco na PC stojí 20 euro. Vývojáři místo oslav pracují na patchi, který vyřeší problémy s připojením.

- V Itálii se válčí o licence. EA Sports a Konami se předhánějí v exkluzivních licencích, což má za následek, že hráči FIFA 21 se musejí obejít bez Juventusu a AS Řím. První jmenovaný klub se ve hře jmenuje Piemonte Calcio a druhý Roma FC. Ve hře pochopitelně nebudou chybět skuteční hráči a dresy.

- Steam pomohl nakopnout prodeje Detroit: Become Human. Tahle interaktivní adventura má celkem 5 milionů prodaných kopií. Tohoto milníku hra dosáhla měsíc poté, co byla vydána na Steamu.

- Bohemia Interactive připravili nový Humble Bundle balíček. V něm naleznete sérii Arma, Take On Mars, Carrier Command: Gaea Mission, Take On Helicopters, Ylands, Original War nebo UFO: Afterlight. Všechny tituly odemknete za méně než 13 euro.

- Street Fighter V neřekl poslední slovo. Bojovka vyšla v roce 2016, ale nadále ji Capcom podporuje. Nyní oznámil, že v následujících měsících na hráče čeká pět nových bojovníků. Na konci roku se dostane na: Dan (Street Fighter Alpha), Rose (Street Fighter Alpha), Oro (Street Fighter III) a Akira Kazama (Rival Schools). Pátou postavou bude někdo tajný. Mezitím bude hra vylepšena o nové arény, oblečení nebo bojové mechaniky.

- Skater XL má achievement/trofej, kterou odemknete tak, že ujedete více než 40 tisíc kilometrů ve hře. To ovšem zabere přibližně 2700 hodin. Lovci trofejí nejsou vůbec nadšeni.

- Na PlayStation Store můžete využít slev v rámci letního výprodeje a koupit si hry pro PS4. Například Red Dead Redemption 2 za 755,58 Kč, Spider-Man v Game of the Year Edition za 639,50, SnowRunner za 895,30, Skyrim Special Edition za 461,67 Kč, ARK: Survival Evolved za 349,75 Kč, Doom Eternal za 899,50 Kč nebo Borderlands 3 a 755,58 Kč.

- Ninja se vrátil na Twitch. V současné době není jisté, zda bude pravidelně streamovat na této platformě, ale včera měl první stream z Fortnite. Stejně se objevil nedávno na YouTube. Zatím přemýšlí, kde bude pokračovat ve své kariéře, když Microsoft zavřel Mixer. Na výběr má YouTube, Facebook a Twitch.

- Černý kůň loňského roku, RPG titul GreedFall, prodal více než milion kusů po celém světě. Pro AAA hry to není velké číslo, ale ve vydavatelství Focus Home jsou spokojeni. Studio Spiders nyní pracuje na dalším RPG, jmenuje se Steelrising a vyjde v roce 2021 na PC, PS5 a Xbox Series X.