Vypadá to, že letošek je pro fanoušky série Half-Life opravdu významný. Kromě vydání Half-Life: Alyx - tedy prvního oficiálního Half-Life projektu po 13 letech - se nyní můžeme těšit i na bližší představení nikdy nevydané a zrušené čtvrté epizody pro Half-Life 2.

Kdysi, když ještě nebyla budoucnost této série tak nejistá, bylo v plánu vydat hned několik epizod pro druhý díl. První dvě epizody vyšly, jak měly, ale na ty další dvě, o kterých víme, nakonec nikdy nedošlo. Mýtická třetí epizoda skončila v propadlišti dějin, zatímco čtvrtá epizoda nakonec skončila nedokončená někde v kancelářích Arkane Studios, kteří ji vyvíjeli.

Return to Ravenholm, jak se měla epizoda jmenovat, jsme se tedy nikdy nedočkali a za ty roky jsme mohli vidět tak akorát několik screenshotů, slyšet nějaké informace a tím to víceméně haslo. Jak to tak vypadá, rok 2020 se na fanoušky Half-Life pousměje podruhé a konečně nabídne něco víc.

Dokumentární tým Noclip se v novém videu, které vyjde už toto úterý, podívá na zoubek celé historii právě Arkane Studios. Kromě už několikrát zmiňované čtvrté epizody Half-Life 2 tak dojde i na Arx Fatalis, Dark Messiah of Might and Magic, zrušené projekty The Crossing a LMNO (na kterém pracoval i Steven Spielberg) a následně veleúspěšné Dishonored a Prey. Rozhodně se máme na co těšit.