Americká společnost Take-Two má velké plány. Během finančních výsledků generální ředitel Strauss Zelnick prozradil, že do pěti let chtějí vydat 93 různých her. 63 titulů je popsáno jako standardní velká hra, 17 titulů je menších, 13 her je pro příležitostné hráče a zbývajících 15 vydání je rozšíření pro stávající hry.

Prezident Take-Two, Karl Slatoff, tyto informace upřesnil. 47 projektů se týká známých značek a 46 projektů jsou úplně nové značky. 72 těchto titulů dorazí na konzole a počítače/streamovací služby, zatímco 21 her je určeno pro mobily a tablety. Máme tady celkem 67 placených her a 26 bezplatných her (free-to-play).

Než se začnete těšit a přemýšlet nad tím, co v Take-Two, 2K Games, Rockstar Games a Private Division vlastně připravují, tak představitelé vydavatelské společnosti upozorňují, že jde o dlouhodobé plány. Ty se mohou změnit, některé projekty mohou být odloženy, jiné zrušeny či nahrazeny jinými/novými. Seznam ale signalizuje, že Take-Two má v úmyslu být v následujících letech velmi aktivním vydavatelem a uvést na trh mnohem více titulů.

Bohužel nevíme přesně, co si Take-Two představují pod označením standardní velká hra. Nemusí to být nutně AAA titul, ale je to projekt, který má pomoci společnosti dosáhnout lepších finančních výsledků. Půjde tedy o hry, které se mají dobře prodávat. Slatoff k tomu dodal, že jde o poutavé zážitky.

Na závěr povídání prezident Take-Two upozornil, že vývoj zbrusu nových značek je mnohem riskantnější než pokračovat u stávajících, zavedených sérií. Pokud se jim zadaří, chtějí v takovémto tempu produkovat hry i v budoucnu. O pokračování svých známých značek a vývoji nových značek mluvili představitelé Take-Two již koncem minulého roku.

Je dost pravděpodobné, že mezi 93 hrami je i nové Grand Theft Auto, slibovaný návrat BioShocku, nová Mafie (nejen remake jedničky, který vyjde koncem srpna letošního roku), nebo další Borderlands.

Nedávno si navíc Take-Two zaregistrovali ochrannou známku pro Judas. Spekuluje se, že jde o nějakou hru. Původně byla registrace zapsána v dubnu 2016 a poté byla v listopadu 2019 obnovena. V květnu letošního roku došlo k nové registraci. Vypadá to tedy, že projekt je nadále ve vývoji. Ochranná známka se týká her, webových stránek se zaměřením na hry, audiovizuálního obsahu, hudby, videa, filmů nebo animovaných sérií.

Take-Two se může opřít o silné prodeje svých her. Grand Theft Auto V prodalo již 130 milionů kusů a Red Dead Redemption 2 má na kontě 31 milionů kusů. Nadále se tedy daří prodávat dvě velké open-world akce od Rockstar Games. NBA 2K20 dosáhlo na 12 milionů kopií, což je o 33 procent více než předešlý díl. Komiksová střílečka Borderlands 3 má 10 milionů kusů (o 50 procent více než druhý díl) a The Outer Worlds se může pochlubit 2,5 miliony.

Podle Take-Two je GTA 5 nejprodávanější hrou desetiletí ve Spojených státech amerických. Díky úspěchu her od Rockstaru, včetně GTA Online a Red Dead Online, se čisté příjmy Take-Two dostaly na 3,089 miliardy dolarů. To je o 16 procent lepší výsledek než v loňském roce. Čistý zisk se meziročně zvýšil o 21 procent.

Pokud by vás zajímají celkové prodeje, tak série Grand Theft Auto má na kontě 325 milionů. 40 % tak tvoří GTA V, což je samo o sobě neuvěřitelné. Borderlands má 60 milionů, Red Dead přes 52 milionů a 35 milionů BioShock. NBA 2K mělo dosáhnout již na 100 milionů. Mafii bohužel nevíme.

Od Private Division jsme se ještě dozvěděli o odkladu Kerbal Space Program 2, nyní se s vydáním počítá na podzim 2021.