V budovatelských simulacích jsme museli vybudovat kolonii a přežít všude možně, včetně mimozemského Marsu a zpustošené Země. Po Surviving Mars a Surviving the Aftermath přichází Paradox Interactive s další výzvou pro hráče. V nově představené hře Surviving the Abyss se hráči vydají pod mořskou hladinu.

Píše se rok 1976. Studená válka je v plném proudu a vy jste byli pověřeni vybudováním a řízením hlubokomořského výzkumného zařízení a týmu oceánologů, kteří jsou k tomu potřeba. Za úkol máte zdokonalení procesu klonování lidí. K tomu jsou třeba vědci, kteří na dně oceánů provádějí genetické experimenty na místní fauně a flóře. Problém je, že musíte myslet nejen na rozšiřování základny a objevování tajemství klonování a genetického výzkumu, ale také na kyslík, energii, jídlo a mnoho dalšího. V opačném případě nikdo nepřežije.

„Objevujte a těžte zdroje pro stavbu, zatlačte temnotu, zkoumáte a rozšiřujete své okolí, abyste pokročili ve výzkumu. Zachyťte rozmanitou, vysoce přizpůsobenou flóru a faunu hlubin, ale pozor: temnota skrývá nečekané hrůzy, které udrží na uzdě jen světlo,“ dodává tisková zpráva.

Surviving the Abyss chystá Rocket Flair Studios pod hlavičkou Paradox Arc. 17. 1. 2023 dorazí do předběžného přístupu na Steamu.