Jak se dalo očekávat, srpnovým prodejům ve Spojených státech amerických vládl Madden NFL 23 od EA Sports. Americkému fotbalu dělala společnost bláznivá open-world akce Saints Row, což není vůbec špatný výsledek, když se titul začal prodávat pouhé tři dny před uzavřením dat NPD Group. Přesto by ale na Madden hra neměla. Už teď je totiž Madden pátou nejprodávanější hrou tohoto roku v USA.

Na třetí místo se dostala akční adventura Marvel's Spider-Man, jež se v červenci nacházela až na 84. místě. Z druhého na čtvrté se pak propadl Elden Ring. To ale Bandai Namco a FromSoftware nemusí mrzet, akční hardcore RPG nadále zůstává nejprodávanější hrou roku 2022 v USA. Druhé je LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, třetí Pokémon Legends: Arceus (nezapočítávají se digitální prodeje) a Horizon: Forbidden West.

Konzolím se celkově dařilo. Na trh se dostalo více kusů a nejlepší je PlayStation 5 z pohledu prodaných kusů i tržeb. Nintendo Switch se musí spokojit s druhým místem z hlediska prodaných kusů, zatímco Xbox Series X/S byl dvojkou z hlediska dolarů. Obě konzole nové generace zaznamenaly dvouciferný procentuální nárůst ve srovnání se srpen 2021. Jedná se o druhý měsíc takového růstu v řadě.

Nejvíce prodaných kusů od začátku roku si připisuje Switch, zatímco PS5 je jedničkou z hlediska tržeb.

I přes zájem o výše zmíněné hry a hardware se celkové výdaje v srpnu meziročně snížily o pět procent z 4,31 miliardy dolarů na 4,10 miliardy dolarů. Výdaje za videoherní obsah klesly o šest procent z 3,81 miliardy na 3,59 miliardy dolarů, zatímco prodeje videoherního hardwaru vzrostly o 14 procent z 329 milionů na 375 milionů dolarů. Stále je to ale lepší než výdaje v srpnu 2020.