Každý, kdo se alespoň trochu zajímá o svět Zaklínače, nemohl minout zprávu, že Netflix připravuje seriál ze světa Geralta z Rivie. Nejedná se o první pokus dostat Bílého vlka na televizní obrazovky. Už v roce 2002 se objevila polská verze. Diváci z něho ale mají rozporuplné pocity. Největším prohřeškem se stal scénář, který neodpovídal knižní předloze. 

V inzerátu na herečku představující postavu Ciri se hledá dívka mající 15-16 let, ale ne více než 18. Největší kámen úrazu přichází, když si uvědomíte, co znamená zkratka BAME za požadovaným věkem. Do češtiny lze volně přeložit jako člověk mající buď černou, žlutou nebo jinou barvu pleti etnických menšin. Pokud teď chcete své monitory spolu s hrami a knihami s Geraltovým příběhem vyhodit z okna kvůli této zprávě, tak ještě chvíli počkejte. Nikdo tento fakt nepotvrdil, a tak všichni stále doufáme, že herečka bude slovanského etnika, nejlépe Polka.

Pokud pomineme požadavky na osobu, tak se dočteme, že natáčení by se mělo konat od října do května v Maďarsku. Tedy alespoň scény s Cirillou. První díl by se na Netflixu mohl objevit již příští rok, tedy dříve, než se původně plánovalo. 

A jak se na vše díváte vy? Také si myslíte, že se jedná o hoax, nebo je podle vás vše pravda? Dejte nám vědět svůj názor do komentářů.