Po úspěchu God of War z roku 2018 fanoušci očekávají pokračování. Sama Sony by byla proti sobě, kdyby nový příběh Krata nenabídla na konzoli PlayStation 5. Stačí si vzpomenout na více než 10 milionů prodaných kusů (čísla z jara 2019) a mnoho ocenění, včetně několika titulů hra roku.

Osobně jsem přesvědčen o tom, že na pokračování God of War se ve studiu SIE Santa Monica začalo pracovat ještě před vydáním posledního dílu. Oficiálně o tom pochopitelně nic nevíme. Naději nám dává fotografie Kim Newman. Ta v kalifornském studiu pracuje na pozici animátorky. Kim se před pár dny na Twitteru pochlubila fotografií ve speciálním obleku, který slouží pro motion capture. Záznam pohybů je později převeden na animace.

K fotce animátorka dopsala, že je nadšená z možnosti znovu obléknout tento oblek a přidala @SonySantaMonica. K motion capture dochází většinou v pokročilé fázi vývoje hry, kdy máte vymyšlený scénář, vytvořeny assety a mapy, vyřešený level design, hratelnost atd. Můžeme se tak domnívat, že na nový projekt tohoto talentovaného týmu nebudeme čekat tak dlouho.

Vývoj nového God of War naznačovaly pracovní nabídky zveřejněné v posledních měsících. Vznik hry potvrdil i dobře informovaný novinář Jason Schreier z Kotaku. Pokud jde skutečně o God of War 2, mohl by titul vyjít, řekněme, už v příštím roce. Pesimisté mohou hru očekávat v roce 2022.

Nesmíme ale zapomínat na to, že studio v Santa Monice je větší tým. Dle všeho má ve vývoji dva projekty. Motion capture tak mohl být určen pro jinou hru. Až čas ukáže.

God of War z roku 2018 je pokračování původní trilogie. Současně jde o restart série. Hlavní postava se přesunul do světa severské mytologie, stal se otcem a utkal se s novými nepřáteli. My jsme v recenzi hře udělili 10/10.