Rok 2024 může být pro PlayStation 5 hodně zajímavý. Senior umělec z týmu Visual Arts, který patří pod PlayStation Studios, měl uvedeno, že vyjde Death Stranding 2 a nová first-person střílečka.

Vše měl na svém ArtStation profilu napsáno Frank Alberti. Když se informace začaly šířit internetem, tak Alberti svůj profil upravil.

Chystanou FPS je pravděpodobně projekt od Firewalk Studios, které v roce 2021 uzavřelo se Sony exkluzivní dohodu na vývoj multiplayerové AAA hry.

Hlavní pozornost si teď ale ukouslo pokračování Death Stranding, které má zatím jen pracovní název Death Stranding 2, případně DS2. Hideo Kojima se nedávno nechal slyšet, že nepůjde o tradiční pokračování. Japonský designér chce neustále posouvat hranice a dělat něco nového.

Pokud se ukáže rok 2024 jako skutečný, tak Death Stranding 2 vyjde pět let po uvedení jedničky na PS4. Hra byla zatím oznámena pouze pro PS5 a opět využívá engine Decima. Později lze očekávat vydání na PC.

Z Death Stranding 2 jsme zatím viděli jen delší video, na jehož konci se objevil starý Sam Bridges, kterého hraje Norman Reedus, s Fragile po boku.