Zatímco se Rockstar Games vypořádává s hackery, moddery a cheatery v GTA Online, tak tým Ubisoftu řeší dosti podobný problém u své multiplayerové střílečky Rainbow Six Siege. Sice není tak rozsáhlý jako v případě GTA V, ale i tak dává vývojářům zabrat a donutil je vše pečlivě prošetřit. Konkrétně řeší vývojářský tým problém s cheatem, který vyhazuje hráče ze hry a často jim vynese trest právě za opuštění hodnocených zápasů a příležitostně dokonce celou hru shodí. No, zkrátka jedna radost. 

„V současné době vyšetřujeme cheat, kvůli kterému jsou hráči vyhazováni ze hry. Vydali jsme opravu hotfix, abychom snížili některé dopady cheatování v určitých případech, zatímco se na to podíváme dále,“ napsal Ubisoft na oficiálním Twitteru hry.

Ve výše uvedeném příspěvku nám sice Ubisoft příliš podrobností ohledně cheatování neprozradil, ale aspoň hráči v komentářích rozpracovali problémy, které způsobuje. Celý problém se dle všeho týkal pouze některých hráčů a support tým to potvrdil také.

„Moje obrazovka jen zamrzne uprostřed hry a já jsem vykopnut. To mě také vrátí zpět do menu. Musím znovu hru úplně restartovat. Obvykle se to stane jen jednou, ale byl den, kdy jsem to musel udělat dvakrát nebo třikrát,“ zmínil jeden ze zasažených hráčů.

To, že se párkrát odpojíte ze hry není zas tak velký problém. Jenže za pravidelné odpojování dostanete automaticky aplikovanou penalizaci, což se děje zejména u hodnocených her. Není tedy divu, že je dost hráčů naštvaných. Naštěstí se Ubisoft o tento problém zajímá a dříve nebo později ho jistě vyřeší.

Na konec dodám pouze to, že Rainbow Six Siege čeká velká aktualizace, která přinese dva nové operátory a mnoho dalšího. Více naleznete zde.