Nový trailer na PlayStation 5 exkluzivitu Returnal se zaměřuje na děj a dokazuje, že umírání v této hře bude na denním pořádku. Navíc studio Housemarque ve videu odhaluje systém, který ukáže, jak umíraly postavy ostatních hráčů. To je přinejmenším zajímavá možnost, kterou hodlají tvůrci využít.

Budete si moci nejen přehrát poslední okamžiky postavy, ale také se pomstít nebo posbírat vybavení, které na místě hráč zanechal. K tomu je samozřejmě nutné připojení k internetu. V nehostinném prostředí budete rovněž nacházet zvukové deníky, které vám poodhalí část příběhu. Pocházejí totiž od jiné verze hlavní hrdinky. Sama si tyhle detaily nepamatuje.

V některých sekvencích narazíte na tajemný dům. V něm budete moci události prozkoumat očima postavy (first-person pohled), zatímco zbytek hry se bude odehrávat z pohledu třetí osoby. Tyto sekvence budou fungovat jako přestávka během zběsilých adrenalinových přestřelek. Prozkoumáte dům a budete se snažit dát dohromady tajemství, které jej obklopuje.

Returnal je rogue-lite střílečka od studia Housemarque, autorů arkádových akcí Resogun, Alienation, Nex Machina a Matterfall. Hrát budete za Selenu (hlas Jane Perry). Tahle nebojácná kosmonautka dostala za úkol prozkoumat tajemný signál. Ten ji zavedl na záhadnou planetu Atropos. Při pokusu přistán na planetě se loď zřítí a Selena se ocitne v zajetí časové smyčky. Každá její smrt spustí nový cyklus.

Na Atroposu na vás čekají ruiny mimozemské civilizace, pozůstatky pokročilých technologií a nepřátelští tvorové. Každé oživení Seleny změní prostředí a přinese nové nebezpečí, které vás může nepříjemně překvapit. Skrz nehostinnou krajinu se Selena musí vydat na cestu za svobodou a samotná v izolaci se pokusit přijít všemu na kloub.

Přečtěte si také: Exkluzivita Returnal využije PlayStation 5 na maximum

„Během neúnavné hry s rogue-like prvky objevíš, že kromě planety se s každým novým cyklem mění i předměty, které máš k dispozici. Každá nová smyčka tě konfrontuje s novými kombinacemi, jež tě postaví na hranici tvých možností, i novými souboji, které prověří tvé schopnosti strategického uvažování,“ přibližují svou hru vývojáři z Housemarque.

„Temná krása rozpadajícího se světa všude kolem tebe je napěchována výbušnými překvapeními a oživena strhujícími vizuálními efekty. Od riskantních přestřelek s kulkami létajícími všude kolem přes hrozivé zvraty po průzkum neúprosných prostředí. Čeká tě dobrodružství plné prozkoumávání, objevování i soubojů, během kterého narazíš na tajemství na každém kroku.“

Returnal vychází 30. 4. letošního roku exkluzivně na PS5.