Při představení Assassin's Creed Valhalla oznámil Ubisoft i Season Pass, který majitelům v den vydání přidá jednu bonusovou příběhovou misi. Díky úniku z německého obchodu francouzské vydavatelské společnosti už víme, že jde o příběhovou misi The Legend of Beowulf. V té máte objevit krutou pravdu o této legendě.

Beowulf je staroanglický hrdinský epos. Děj básně se odehrává v oblasti Dánska a Švédska pátého a šestého století a vypráví o skutečných historických osobnostech (géatský král Hygelák, mercijský král Offa). Béowulf je mladý hrdina z géatského národa, který se vypravil s družinou do Dánska, aby pomohli králi Hróthgárovi, kterého sužuje lidožravý netvor Grendel, líčený jako obr nebo v severské tradici trol.

„Ve dvou soubojích Béowulf nejprve smrtelně zraní Grendela a sleduje jeho krvavou stopu až k temnému jezeru, kde nakonec pomocí obřího meče přemůže i jeho matku toužící po pomstě. Čepel meče se však rozpustí v jedovaté obrově krvi a Béowulfovi zůstane jen jeho skvostný jílec. Béowulf se pak vrátí na dvůr krále Hróthgára, který jej odmění bohatými dary,“ dočteme se na Wikipedii.

Jak víme, Assassin's Creed Valhalla se odehrává ve Skandinávii v 6. století a také v Anglii. Geograficky ale vše ostatní sedí a mělo by fungovat. Navíc vývojáři už dříve potvrdili, že příběh začne v Norsku a bude pokračovat v Anglii.

Vypadá to, že Ubisoft se rozhodl pokračovat v průzkumu legend a mýtů v různých kulturách. V Assassin's Creed Odyssey jsme se ponořili do řecké sfingy a v Assassin's Creed Origins jsme se podívali dovnitř starověkých pyramid a studovali mumifikaci faraonů. Zapomenout nemůžeme ani na zkoušky v rámci Trial of the Gods.

Další bonusovou misí k Assassin's Creed Valhalla - tentokrát pro všechny, co si hru předobjednají - je Way of the Berserker. Season Pass by měl podle oficiálních informací zajistit přístup k novému epickému obsahu a hráči poznají nové země a objeví nové vybavení.

Assassin’s Creed Valhalla vyjde koncem letošního roku na PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X a Google Stadia. Jeden obchod nedávno uváděl 16. 10. 2020 pro PC a současnou generaci konzolí.