Mrazivá strategie Frostpunk od polského týmu 11 bit studios se povedla a svět zasažený globální zimou hráče očaroval (naše recenze). Pokud jste na tom stejně, tak vás bude zajímat příchod třetí a zároveň poslední expanze.

Rozšíření s názvem On the Edge pokračuje v kampani. Odehrává se poté, co velká vánice zasáhla New London a po příběhové stránce se soustředí na měšťany, kteří jsou vyslání na nebezpečnou misi. Musí postavit tábor mimo metropoli a postarat se o stabilní dodavatelský řetězec. Dobrodružství je zasazeno do nové mrazivé oblasti s tajemnými postavami a novými výzvami.

Přečtěte si také: Autoři strategie Gord chystají survival inspirovaný Alenkou v říši divů

Nová mapa má dle vývojářů jedinečnou strukturu a opět je nejdůležitější přežít. Očekávat máte nové metody/zákony pro sjednocení nebo rozdělení svého lidu, což má být velmi důležité. Součástí expanze je také nová mechanika k vybudování ekonomických a diplomatických vztahů.

On The Edge pro PC verze Frostpunku přes Steam, GOG.com a Humble Bundle vyjde 20. 8. letošního roku. Na konzole PlayStation 4 a Xbox One se DLC dostane později.

Připomeňme, že začátkem letošního roku vyšlo velké rozšíření The Last Autumn s novým scénářem. Ten hráče zavedl do světa před apokalyptickou zimou a umožnil jim postavit a řídit osadu v novém prostředí bez sněhu. Zima se ale blíží, i když někteří tomu nevěří. Vy musíte mít odvahu, připravit a zajistit, aby lidstvo přežilo. V The Last Autumn vede skupiny inženýrů pracujících na jednom z největších světových technologických zázraků - generátoru. Jen ten zajistí, že lidé přežijí a nezmrznou.