Kvůli globální pandemii koronaviru se herní svět z výstavišť a konferencí přesunul do digitálního světa. Z této změny budou těžit samotní hráči, kteří dostanou od Microsoftu možnost si vyzkoušet demoverze připravovaných her v pohodlí svého domova na Xboxu One.

V rámci Summer Game Fest Demo Eventu bude od 21. do 27. července na Xboxu One zpřístupněno 75 až 100 demoverzí, přičemž nejméně 60 z nich mají být zcela nové hry, které teprve vyjdou. Tyto demoverze, které najdete ve speciálním menu konzole, mají nahradit ukázky na výstavních plochách veletrhů E3, PAX nebo Gamescom.

Přečtěte si také: Hry optimalizované pro Xbox Series X cílí na 60 snímků za sekundu v rozlišení 4K

Microsoft zdůrazňuje, že nejde o běžné demoverze. Hráči dostanou po omezenou dobu přístup k nedokončeným verzím her, včetně titulů, které v plné verzi vyjdou později.

Na finální seznam her si budeme muset ještě počkat, ale už dnes víme, že v demoverzích najdeme RPG titul Cris Tales, remake Xbox klasiky Destroy All Humans!, strašidelnou sci-fi souls hru Hellpoint, minimalistický skateboardingový titul Skatebird a biografické dobrodružství Welcome to Elk. Osobně doufám, že nějaké hry přihodí i samotný Microsoft. Bylo by opravdu potěšující si zahrát například demo Halo Infinite, novou Forzu Motorsport a další projekty, které americká společnost chystá. Jak už totiž nějakou dobu víme, Xbox Series X nebude mít exkluzivity. Hry od Xbox Game Studios budou dostupné i na Xboxu One a Windows 10.

Podobnou možnost nabídl před pár týdny uživatelům Steam od Valve. Třeba se nabídka demoverzí časem dostane i na další platformy. Přece jen, vývojáři mají dema pro zrušené veletrhy připravené, tak proč toho nevyužít.