V rámci minulé události olympijských her v Riu přišlo studio Blizzard s nápadem Summer Games. V Overwatchi tak společně s nimi zavládla letní nálada a my si mohli klasické hraní zpestřit zase trochu něčím jiným.

Letos se sice žádné olympijské hry nekonají, to ale neznamená, že Overwatch musí přijít o událost, která se hráčům velice zalíbila. Summer Games se vrátí i letošní rok, ale vývojáři se rozhodli učinit několik změn, které pochytili z minulé sezóny a vynasnaží se i naplnit očekávání a drobné připomínky a návrhy hráčů. Budou tedy letošní Hry ještě o něco lepší než ty předešlé?

Pojďme se tedy zprvu podívat na skiny. Pokud jste nestihli získat skiny z minulého roku, tak dobrá zpráva pro vás. Ty budou totiž k dispozici všechny a budeme tak mít možnost polepit McCreeho americkou vlajkou, Tracer obléknout do anglického pláště, či Genjiho ozdobit červenou barvou. Navíc novinkou se stává, že všechny skiny si budeme moci koupit za herní měnu, takže pokud máte našetřeno, nemusíte zdlouhavě čekat na šťastný loot box. To bude platit i pro skiny nové. Nového vzhledu se dočká například Junkrat, Mercy a jak zmiňuje Jeff Kaplan ve videu, fanoušci Widowmaker a McCreeho budou doopravdy nadšení. Nové skiny budou dostupné za klasickou cenu 3000 kreditů, ale staré skiny budou stát pouze 1000.

Hlavním smyslem této letní události je ale Lúcioball. Jedná se o mód, který funguje na základě hry Rocket League. Dostanete se na rozsáhlé fotbalové pole a vaším úkolem je prostřednictvím Lúcia a jeho schopností dostat míč do branky nepřátelského týmu. Do hry se vrátí aréna z minulého roku, která zavání nádechem Ria, ale dočkáme se i nové, nacházející se v australském městě Sydney. Hraní ale nebude probíhat přesně tak, jako tomu bylo v předešlém roce. Vývojáři se rozhodli na připomínky hráčů odstranit možnost stoupnout si do nepřátelské branky a vyhodit hráče bránícího vlastní branku pryč. A jelikož Lúciova ultimátní schopnost s tímto problémem hodně souvisela, nahradili ji něčím jiným. Nyní se Lúcio při spuštění schopnosti stává mnohem silnějším - můžete se rychleji pohybovat, vykopnout míč dále a skákat více do výšky. A zřejmě poslední novinkou je, že si kromě klasického Lúcioballu budeme tento mód moci vychutnat i jako kompetetivní. Za řádně odehrané hry obdržíte nový sprej a pokud se dostanete ve svém regionu do Top 500, čeká vás mimořádný sprej navíc.

Summer Games budou probíhat od 8. do 29. srpna!

Tak jak se na Summer Games těšíte? Souhlasíte se změnami či se vám předešlá pravidla zamlouvala více? Zúčastníte se této události nebo zůstanete u klasiky? To vše a více nám můžete napsat do komentářů