Z Polska k nám míří další netradiční simulátor. Ve hře Riot Control Simulator se staneme důstojníkem, jehož úkolem je zastavit rozzuřený a agresivní dav v ulicích. Bude pouze na nás, zda s davem budeme jednat brutálním způsobem, nebo použijeme rozumnější možnosti. Rozhodnete se podpořit sílící se diktaturu?

„Země se mění a lidé vycházejí do ulic. Jejich frustrace roste a protesty probíhají v každém větším městě. Máš na to, abys je zastavit?“ ptají se vývojáři s tím, že půjde o velkou výzvu. Úřady totiž chtějí potlačit nepokoje za každou cenu.

„Při práci na hře jsme kladli velký důraz na detaily, aby hráč věděl, jak se v takových situacích cítí policisté a další státní služby,“ dodává Tomasz Supeł, prezident vydavatelské společnosti Games Box. Na dostupných materiálech vidíme, že vše uvidíme z vlastních očí důstojníka. Ten se bude konfliktů v ulicích přímo účastnit.

Přečtěte si také: Simulátor automechanika, života na ulici i prezidenta USA

Při hraní si máte pamatovat, že agresivita vede k většímu násilí a pokud to přeženete, můžete proti sobě obrátit úplně všechny. Molotovovy koktejly, kamery a obušky pro vás mají být obrovskou hrozbou, zatímco štít a helma vám mohou zachránit život.

K dispozici budete mít těžká vozidla a výbavu pro zastavení horlivých demonstrantů. Jde například o vodní děla. V krajních případech můžete dokonce povolat na pomoc tank. Je ale otázkou, zda už to není přehnané. Při plánování svých tahů musíte být chytří a přemýšlet takticky.

Riot Control Simulator nabídne mnoho měst, morální rozhodnutí, rozsáhlý výběr vybavení pro uklidnění/zastavení davů, těžkou techniku a taktiku. To vše a mnohem víc v roce 2022 na PC a o rok později na všech hlavních konzolích - PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Hru podporuje také polská společnost PlayWay. Ta v poslední době oznámila celou řadu simulátorů a stojí také za hity jako House Flipper a Car Mechanic Simulator.

Přečtěte si také: Druhá parodie na GTA je plně složena z low-poly modelů