Vesmírný simulátor No Man's Sky obdržel další významnou aktualizaci. Nejdůležitější novinkou je možnost zkrotit a chovat vesmírná zvířátka. Ti se stanou vašimi společníky na dlouhých cestách a při průzkumu procedurálně generovaného světa. I zvířata se procedurálně generují a tvůrci vám nově umožní je krmit, hrát si s nimi, šlechtit je a trénovat. Když budete šikovní, můžete ochočeného a vytrénovaného mimozemského společníka využít pro získávání cenných zdrojů, hledání pastí, kopání pokladů, osvětlování temných oblastí i útokům na nepřátelské tvory. Společníky můžete vybavit různým příslušenstvím.

Zkrocená zvířata budou klást vajíčka, ze kterých se vylíhnou potomci. Genomy vajec můžete upravit a získat zcela nové typy tvorů. Ty si buď necháte, případně je prodáte někomu jinému. Celkově společníci v No Man's Sky připomínají Pokémony, nemyslíte?

Přečtěte si také: Představena next-gen verze No Man's Sky

V No Man's Sky můžete mít maximálně šest tvorů. Pokud by vám limit nestačil, je možné si další místa dokoupit.

Aktualizace s podtitulem Companions opravuje různé chyby a problémy, včetně uživatelského rozhraní, a zkracuje dobu načítání na PS4. Více se dočtete v popisku patche.

No Man's Sky letos v létě oslaví páté výročí. Vývojáři ze studia Hello Games při té příležitosti slibují další novinky, které budou postupně odhalovat. Je zajímavé ohlédnout se zpět a připomenout si, jak hra 9. 8. 2016 vypadala a co obsahovala. Kdo by v té době řekl, že to tvůrci zvládnou a vytvoří svůj vysněný titul. Za poslední roky vylepšili příběh, soubojový systém, obchodování i grafiku.

No Man’s Sky vyšlo na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.