Tvůrci série Van Helsing z maďarského studia NeocoreGames připravují tahovou next-gen strategii King Arthur: Knight's Tale ve stylu XCOMu. Nejprve ale potřebují získat peníze od hráčů na Kickstarteru. V rámci crowdfundingu se snaží vybrat necelých 150 tisíc dolarů.

Vývojáři přicházejí s velmi zajímavým nápadem. Hráči budou hrát za Sira Mordreda, věčného zrádce krále Artuše. Mordred dokonce Artuše zabil, ale při svém skomírání soka srazil, a nakonec zemřeli oba - přesto oba žijí. Vládce mystického ostrova Avalon přivede Mordreda zpět k životu a chce po něm, aby dokončil to, co začal - zabil Artuše. Nejprve ale musíte shromáždit vlastní rytíře kulatého stolu a plnit s nimi speciální úkoly.

Zástupci NeocoreGames popisují hru jako jedinečný hybrid mezi tahovými taktickými strategiemi (XCOM) a tradičními RPG zaměřené na hrdiny. Příběhová kampaň má klást velký důraz na morální volby, které mají velký dopad na vaše jednotky. Když jsme u nich, tak velet budete malému týmu hrdinů a s nimi v tahových soubojích bojovat s nepřáteli, včetně bossů. Bitevní mapy mají být rozmanité a umožní vám využít terén ke krytí nebo se schovat v listí s cílem překvapit nepřítele. To samé ale může protivník udělat vám, tak pozor na to.

Na výběr bude přes 30 hrdinů z 5 různých tříd, zatímco nepřítel bude rozdělen do 7 frakcí s více než 50 typy jednotek. Na vás bude sestavit efektivní tým, zkombinovat stovky dovedností a artefaktů, abyste měli šanci porazit i ty nejtěžší protivníky. U nich bude rozumné si nejprve zjistit potřebné informace, protože nikdy nevíte, co proti vám bude stát. Může to být obyčejná jednotka, stejně tak ale mýtické bytosti. Je tak vhodné věnovat pozornost jejich slabým a silným stránkám.

Při hraní si musíte dávat pozor. Smrt je permanentní, zatímco zranění, kletby a nemoci vyžadují čas na léčení. Musíte rozumně spravovat dostupné jednotky a plánovat dopředu. Každý hrdina má výraznou osobnost a záleží na spoustě věcí, jak moc k vám bude loajální. Je vhodné vyslechnout jejich přání a čas od času jim udělat laskavost. Také budou pozorně sledovat vaše rozhodnutí, a dokonce se s vámi mohou dostat do konfliktu, případně s jinými hrdiny vašeho kulatého stolu.

Konec kampaně bude jen začátkem. Po dokončení příběhu se otevře end-game obsah pro nejodvážnější hráče. Na mapě se objeví nové těžké výzvy s náročnými a mýtickými nepřáteli, náhodné úkoly a kořist.

Co se multiplayeru týče, tak NeocoreGames by rádi přidali PvP, ale vše záleží na tom, kolik peněz se na Kickstarteru vybere.

Hra King Arthur: Knight's Tale je v plánu na rok 2021 pro PC. Pokud vše půjde dle předpokladů, tak se dočkáme v prvním čtvrtletí příštího roku - ještě předtím proběhne několika uzavřených testů. Přislíbeny jsou také verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.