Pokud už máte dost simulátorů automechanika, zahradníka, řidiče autobusu, uklízeče (...), tak přichází simulátor jaderné ponorky, který je popisován jako hra nové generace s důrazem na přesnost.

Hráč se ujme řízení ponorky USS Virginia a povede ji do bitvy ve světě moderních námořních bitev s využitím supermoderních technologií. Budete muset sledovat nepřátele, vyhýbat se hlídkám a minám, plnit tajné mise a bojovat pomocí torpéd a řízených střel.

V budoucnu chtějí tvůrci přidat další ponorky. Zatím se soustředí čistě na USS Virginia s cílem zpracovat každý detail. Nebojí se lákat nejen na detailní ovládací systémy, zbraně a senzory, ale také na rozsáhlý vysoce detailní podmořský a pobřežní prostředí. Do něho má navíc promlouvat dynamické počasí, doprava a mořský život.

Do hry bude možné zapojit také ostatní hráče, kteří se postarají o obsluhu jaderné ponorky, zatímco v singleplayeru budete jako kapitán rozdávat rozkazy umělé inteligenci.

Doufejme, že to vývojáři nepřeženou a skutečně přinesou to, co slibují. Vydání Modern Naval Warfare je naplánováno na rok 2022 pro PC s podporou nejoblíbenějších brýlí pro virtuální realitu.