Po představení hry na Gamescom Opening Night Live se o taktickém akčním RPGčku Marvel's Midnight Suns dozvídáme několik nových střípků, abychom si o novém projektu od studia Firaxis Games udělali lepší představu. Nadále platí, že první gameplay záběry uvidíme ve středu 1. 9.

Pokud očekáváte, že Marvel's Midnight Suns je převlečený XCOM se superhrdiny, jak se o něm před časem mluvilo ve spekulacích, tak jste na omylu. Se superhrdiny by totiž bojový systém ze série XCOM nefungoval. Mění se také další věci.

Při navrhování soubojového systému pro Marvel's Midnight Suns si vývojáři rychle uvědomili, že mechanismy z XCOMu nemohou použít. V XCOMech totiž vedete skupinu vojáků, kteří bojují proti přesile v podobě mimozemské invaze. V novém titulu jste superhrdinové a měli byste se cítit jako největší frajer na bojišti. Z toho důvodu designér Jake Solomon tvrdí, že boj bude v Marvel's Midnight Suns úplně jiný.

Základní příběh spočívá v poražení Lilith, matky démonů, která je matkou Lovce. Vy budete Lovec a očekávat máte, že ne vždy vám budou jednotliví hrdinové důvěřovat. Na mise se vypravíte ve čtyřčlenné skupině, tedy Lovec a tři superhrdinové Marvelu dle vašeho výběru. Občas vám do výběru z 12 možných postav promluví příběh, respektive mise vyžadující určité hrdiny. Nemusíte se ale bát, že o někoho přijdete. Jsou to přece superhrdinové, a tak žádná permanentní smrt ve hře není.

Místo toho Firaxis počítají s možností restartovat neúspěšnou misi a chtějí volby, které ovlivní příběh. Máme je čekat ve stylu Renegáta a Paragona z Mass Effectu. Jinak ale půjde o tradiční kampaň s rozvětvenými cestami.

Když nebudete bojovat, budete se po základně The Abbey pohybovat z pohledu třetí osoby. Základnu můžete různým způsobem vylepšovat a současně jde o centrum pro interakci s hrdiny, poskytování darů atd. Tento systém má pomoci najít přátele, budete si pomoci se všemi promluvit. Díky dobrým vztahům se superhrdinům odemknout schopnosti s plným potenciálem. Románky ale nebudou.

Co se superhrdinů týče, zatím jsou potvrzeni: Iron Man, Captain America, Captain Marvel, Doctor Strange, Blade, Nico Minoru, Magik, Wolverine a Ghost Rider (jako Robbie Reyes). Na zbytek si musíme ještě počkat.

Marvel's Midnight Suns vyjde během března/marce 2022 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.