Informace pocházejí od neověřeného zdroje!

Čtvrtý díl gangsterské akce Mafia může být blíže, než si všichni myslíme. Nasvědčují tomu neoficiální informace, které se měl dozvědět kamarád zaměstnance kanadské ESRB. Ten kontroloval textové skripty projektu s krycím názvem Sam Boyd 4 od 2K Games.

Pod Sam Boyd 4 se má skrývat Mafia 4. Podle všeho se má odehrávat ve městě Saint Fortuna (inspirovaném Las Vegas). Překvapivé je, že součástí je údajně také Lost Heaven z prvního dílu s Tommym Angelem.

Příběh Mafie 4 se má soustředit na několik časových období. Protagonistou je zkorumpovaný policajt Hain, jenž je zapojen do hazardních zločinů. Jeho nadřízení se to mají v určitém okamžiku dozvědět. Hra má klást důraz na rozhodnutí. Předpokládá se, že se Hain bude muset rozhodnout, zda se připojí k mafiánům, nebo zamete všechny stopy.

Kromě toho se máme dočkat ještě jedné hratelné postavy. Má jít o soudce z Lost Heaven, jehož mise se mají točit kolem mafiánů. Tato část se má soustředit na období od 40. do 80. let.

Jedna nová Mafie měla být v minulosti zrušena. Odehrávat se měla v americkém Las Vegas během poloviny 70. let minulého století. Pak se ale něco stalo a přednost dostala špionážní akce Rhapsody zasazena do období studené války v Berlíně, což by i pro nás bylo lákavé. Ovšem ani ta zatím nespatřila světlo světa a neoficiálně se mluvilo o jejím konci.

Studio Hangar 13 v současné době hledá člověka na pozici Lead Multiplayer Systems Designer, který vytvoří matchmaking systém a další potřebné věci pro multiplayer. Popis volné pozice zmiňuje také cechy a live eventy.

Nevíme, zda tento projekt má něco společného s novou Mafií. Současně totiž víme, že v Hangaru 13 pracují ještě na vzrušující nové AAA značce. Do týmu Hangar 13 dříve sháněl scénáristu se zaměřením na fantasy a sci-fi příběhy. Toho má doplnit zkušený animátor, jenž vytvoří mimořádné animace pro lidské i nelidské postavy. Důležitým prvkem má nadále zůstat příběh, stejně jako v sérii Mafia, a otevřený svět.

Hangar 13 má čtyři kanceláře v různých částech světa: Novato ve státě Kalifornie (USA), Brighton (Velká Británie), Praha a Brno (Česká republika). Tým je tak dost velký na to, aby klidně zvládl dva projekty najednou - novou Mafii a tajemný projekt. Navíc na definitivní edici Mafie nemuseli pracovat všichni. Jak víme, velká část práce byla odvedena českými vývojáři.

Do listopadu/novembra 2020 prodala definitivní edice Mafie s trilogií dohromady dva miliony kusů.

JAK MĚLA VYPADAT MAFIE 3 OD DANA VÁVRY

Daniel Vávra, kreativní ředitel Warhorse Studios a středověkého akčního RPG titulu Kingdom Come: Deliverance, se u nás i ve světě proslavil jako hlavní designér, scénárista a režisér Mafia: The City of Lost Heaven. V Illusion Softworks pracoval také na pokračování, ale během vývoje Mafie 2 odešel ze studia poté, co firmu v roce 2007 koupila společnost 2K Games a přejmenovala na 2K Czech (nyní Hangar 13).

Vědělo se, že Vávra měl pro Mafii 2 velké plány a podle neoficiálních zpráv odešel z důvodu škrtů, které vydavatel u druhého dílu gangsterské akce plánoval. Vávra se s nimi údajně nechtěl smířit a nelíbilo se mu, jakou cestou se projekt ubírá. Už v té době ale byl hotov scénář pro třetí díl.

Toho jsme se nakonec dočkali v roce 2016, ale s původní vizí Vávry nemá Mafie 3 nic společného. Dnes si můžeme být jisti tím, že Vávra neplánoval zasadit třetí díl do New Bordeaux v roce 1968 a rozpoutat ve městě vendetu proti italské mafii v roli černocha Lincolna Claye. Místo toho si přál, aby se hrálo za policistu. Respektive měly být dvě hratelné postavy - gangster a policista, kdy policista vyšetřoval činy gangstera.

Daniel Vávra má doma připravený scénář. Odehrával se ve stejné době jako Mafie 3, což je jediná věc, kterou ve studiu Hangar 13 z nápadu Vávry použili.

„Bylo to úplně geniální. Měl si hrát i za policajta a vyšetřoval si sám sebe (toho gangstera, poz. redakce) jako policista. Bylo to napsaný tak, že i když si věděl, co se stalo, tak to bylo stejně těžké vyřešit. Bylo to fakt dobrý,“ uvedl Vávra při rozhovoru s YouTube kanálem U Kulatého stolu. Na scénáři Mafie 3 strávil Vávra spoustu času.