Už je to nějaký čas, co Microsoft do zpětné kompatibility Xboxu přidal nové hry. V posledních měsících někteří poukazovali na to, že americká společnost na tuto přednost konzolí Xboxu zapomněla. Jak se zdá, náprava se právě chystá.

Microsoft má v úmyslu rozšířit katalog zpětně kompatibilních her z prvního Xboxu a Xboxu 360. Tituly se mohou podle insidera Nicka Bakera objevit v listopadu. Nechce uvádět jejich konkrétní názvy, protože se testují a do konečného výběru se nemusí všechny dostat.

Navzdory tomu má Xbox ve zpětné kompatibilitě velký náskok před konkurencí. Z původního Xboxu a zejména z Xboxu 360 nabídl hráčům spoustu oblíbených her, které si mohou zahrát na Xboxu One a Xboxu Series X/S.

Zmínit můžeme první díly Assassin's Creed, plošinovku Banjo-Kazooie, staré díly Battlefieldu a Call of Duty, Call of Juarez: Gunslinger a The Cartel, sérii Castlevania, Dead Space 1, 2 a 3 nebo Driver: San Francisco.

Dále Fable, Gears of War, Grand Theft Auto 4, Halo 3, Hitman HD Trilogy, Just Cause, Left 4 Dead, Lost Planet, Mass Effect, Metal Gear Solid HD Edition, Mirror's Edge, Prince of Persia, Portal 2, původní Prey, Saints Row, Skate, Sonic, Syberia, Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas, několik dílů série Splinter Cell či kultovní díly Tomb Raider.