Tvůrci Hitmana přestali chodit kolem horké kaše a oznámili, že skutečně připravují fantasy projekt v rámci úplně nové značky, o které se dlouhou dobu spekuluje ve spojení s Microsoftem. V dnešním oznámení ale o žádné platformě není jediná zmínka.

Nese kódové označení Project Fantasy a oproti sérii Hitman a předchozím projektům dánského studia IO Interactive půjde o online fantasy RPG se zaměřením na týmovou spolupráci. Autoři chtějí vytvořit hru schopnou bavit hráče po mnoho let, takže chtějí pravidelně přidávat nový obsah. Tenhle fantasy svět by měl hráče nadchnout a pohltit.

Hlavní myšlenkou při vývoji hry je, že různorodá skupina jednotlivců s různými dovednostmi a silnými stránkami může spolupracovat. V příspěvku jsou zmíněny knihy Fighting Fantasy, které vás nutí vybrat si svou cestu, i kamarádství, utrpení a radost, což lze nalézt u deskové hry.

„Pro některé to znamenalo převzít roli pána hry: Zčásti vypravěč, zčásti AI protivník, zčásti průvodce, zčásti padouch. Pro všechny u stolu to znamenalo kreativitu, představivost, společné budování světa a společný cíl při vytváření skvělého herního zážitku,“ uvádí studio s tím, že tato myšlenka je inspiruje. Takže pravděpodobně Dungeons and Dragons.

Na tvorbě ambiciózní hry se budou podílet všechna studia IO Interactive – v Kodani, Malmö a Barceloně. Takto byly vyvíjeny i tituly Hitman a v podobném stylu probíhá i práce na hře s licencí Jamese Bonda.

Vzhledem k tomu, že oznámení fantasy projektu nepřináší mnoho konkrétních informací a slouží spíše jako inzerát s nábojem nových vývojářů, tak nepředpokládáme, že si v dohledné době tohle online RPG zahrajeme. Dřívější finanční zpráva firmy naznačovala, že Project 007 a Project Fantasy vyjdou až po březnu 2025.

Připomeňme, že v dubnu 2021 server Windows Central tvrdil, že IO Interactive se spojili s Microsoft a společně chystají novou značku s dračí tématikou, kterou vydá Microsoft jako svou exkluzivitu pro Xbox a PC. To se zatím nepotvrdilo.