V rámci Kickstarteru bojuje o život středověké izometrické Grand Theft Auto s názvem Rustler, které od hráčů chce získat 18 820 dolarů. Z indie sféry se k nám ale blíží další zajímavý počin. Dead Static Drive je hororová survival adventura, kterou vývojáři označují jako Grand Theft Cthulhu. Jinými slovy GTA ve světě inspirovaném prací H. P. Lovecrafta.

Dead Static Drive se také odehrává z ptačího pohledu a nabízí pěknou celshadovou grafiku v pustém světě okolo americké Route 666. Řízení je arkádové a celá hratelnost je přizpůsobena tomu, abychom se při hraní především bavili. Současně ale budeme mít strach. Budeme totiž muset utíkat před nebezpečím, často v nejrůznějších vozidlech, a doufat, že přežijeme.

„Jsi na cestě. Svět se před tebou hroutí. Tvé přátelství znamená mnoho ve chvíli, kdy se řád rozpadá a lidé, s nimiž se setkáváš, bojují o vlastní přežití. Pliž se, prohledávej, bojuj, spřátel se, zabarikáduj se a znič nebo ukradni auto a odjeď do západu slunce,“ láká Mike Blackney ze studia Fanclub na svůj projekt.

Z první ukázky vypadá Dead Static Drive dobře. Kromě boje proti různým monstrům, útěku a zběsilé jízdy (včetně smyků) v odlišných automobilech ukazuje teaser trailer i nutnost tankovat pohonné hmoty do vozu. I při tak banální věci se můžete dostat snadno do problému. Ve videu vidíme i odlišné postavy, za které bude možné hrát. Mohli bychom se tak možná dočkat i kooperace.

O hře se poprvé mluvilo v roce 2016. Ve vývoji má být ale mnohem déle a podle Steamu vyjde už v letošním roce, přičemž dorazit by měla nejen na PC, ale také na Xbox One a být součástí předplatného Xbox Game Pass. O PS4 verzi se nemluví.