První pokus s otevřeným světem studiu Guerrilla Games vyšel. Akční adventura Horizon Zero Dawn v roce 2017 na PlayStationu 4 zaujala netradičním zasazením, robotickými dinosaury i příběhem, který dle mnohých mohl být lepší. V pokračování se neohrožená Aloy vydá na Zapovězený západ, kde se pokusí najít způsob, jak všechno napravit.

Vývojáři nás už měsíce přesvědčují, že Horizon Forbidden West bude po všech stránkách lepší hrou. Na příběh se tvůrci hodně soustředili. Chtějí nám přinést jeden konec, i ten ovšem bude opředen obtížnými volbami.

V rozhovoru pro italský magazín Everyeye se zástupci Guerrilla Games o příběhu rozpovídali a prozradili, že půjde o jeden velmi silný a působivý konec. „Některé nuance se ale mohou změnit v závislosti na postavách, kterým jste věnovali prostor a pozornost. V několika případech navíc dojde k velmi silným morálním rozhodnutím, která budou mít mimořádně závažné důsledky,“ prohlásil narativní šéf Benjamin McCaw.

Dodal, že vedlejší postavy budou mít na vývoj příběhu minimální vliv. Rád by prozradil víc, ale nechce zabíhat do detailů, aby nás nepřipravil o překvapení. Důraz byl kladen také na společníky, kteří dostanou více prostoru a budou důležitější.

Horizon Forbidden West se odehrává šest měsíců po finále Horizon Zero Dawn a pozadí událostí propojí oba příběhy, když se po světě začne šířit Rudý mor. Těšit se můžete na nespočet vedlejších úkolů. Novinkou je průzkum pod vodou, větší možnosti při boji zblízka a vylepšené mechanismy lezení.

Horizon Forbidden West vyjde 18. 2. 2022 s českými titulky na PlayStation 5 a PlayStation 4.