Chtěli jste si vyzkoušet, jaké to bylo žít v dobách hrdiny z lidu Robina Hooda? Všemi obdivovaného bojovníka proti zločinu, který bohatým bral a chudým dával, najdeme v novém projektu studia Sumo Digital, které se ve světě Krále zbrojníků inspirovalo. Sumo Digital mají za sebou například neslavný Crackdown 3 či Team Sonic Racing. Na Hood: Outlaws & Legends spolupracují s vydavatelskou společností Focus Home Interactive.

Hood: Outlaws & Legends je multiplayerová PvPvE akce zasazena do temného a násilného středověku za tyranské vlády. Hráči dají dohromady vlastní skupiny psanců a budou se snažit ukradnout poklad utiskující a zkorumpované vládě. Poklad se může nacházet například v dobře střeženém hradě pod ochranou nemilosrdné umělé inteligence. Bude pouze na vás, zda se k pokladu budete snažit přiblížit jako kdysi v sérii Thief, nebo to vezmete od podlahy se vší parádou v brutálních střetech.

Abyste poklad získali, budete muset využít jedinečné dovednosti a mystické schopnosti každé postavy. K dispozici bude bojovník se sekerou, lučištník nebo asasín. Podle prvního traileru bude mít každá skupina psanců čtyři hráče, kteří budou soupeřit také proti sobě. Je možné, že hra nabídne možnost se spojit proti umělé inteligenci.

Vydání Hood: Outlaws & Legends je plánováno na rok 2021 pro platformy PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One a PC. Vývojáři slibují, že po vydání budou hru postupně vylepšovat a přidávat nové mapy, postavy, herní módy i různé eventy. Také vám hra připomíná For Honor od Ubisoftu?