Čekání na větší množství informací a gameplay záběrů fanouškům Hogwarts Legacy krátí sociální sítě, kde Warner Bros. pravidelně zveřejňuje drobky. Tentokrát tady máme krátké video potvrzující přítomnost více odpovědí v dialozích.

V tomto případě vidíme odpovědi na otázku, zda se učit, nebo neučit kletbu Cruciatus. Ti, kteří se zajímají o svět Harryho Pottera, tak vědí, že se jedná o kletbu zařazenou do černé magie, její použití se nepromíjí a kouzelník, jenž ji použije, tak je poslán na doživotí do Azkabanu. Stejně jako u Avada Kedavra a Imperius.

Na otázku existují tři možné odpovědi. Můžete se rozhodnout, že se kletbu nechcete naučit. Zbývajícími odpověďmi budete souhlasit s naučením kletby. Rozdíl je v tom, zda ji dotyčný vyzkouší na vás, nebo vy na něm. Necháte se dobrovolně mučit?

Jedná se o důležitou volbu a autoři ji uvádějí jako příklad, aby si hráči uvědomili důležitost jedné odpovědi na úkor druhé. Navazuje na nedávný trailer poodhalující tajemný příběh Sebastiana Sallowa. Jedná se o zmijozelského studenta, jenž je schopný vás naučit právě černou magii.

Otázkou zůstává, jaký vliv na celkový příběh bude mít to, zda se černou magii naučíte. Je jasné, že v soubojích budete moci použít jiná kouzla, ale jak se na tuhle skutečnost budou tvářit například učitelé a ředitel bradavické školy? Pokud tvůrci půjdou hodně do hloubky, znamenalo by to připravit hned několik rozdílných větví příběhu.

Na tuhle otázku bohužel nyní odpověď neznáme. Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Později bude následovat cloudová verze pro Nintendo Switch.