Když jsem koukal na předešlé články o God of War Ragnarök, zjistil jsem, že poslední várka pořádných detailů o hře pochází z října minulého roku. To je dost dlouhá doba s ohledem na to, že jde o jeden z nejočekávanějších titulů. Tak to pojďme napravit. Na oficiálních stránkách Sony se totiž objevil detailní popis.

V pokračování God of War z roku 2018 je Fimbulská zima v plném proudu. Kratos a Atreus se musí vydat do každého z devíti světů a hledat odpovědi, zatímco se ásgardské síly připravují na předpovězenou bitvu, která ukončí svět. Během této cesty budeme prozkoumávat úžasné mytické krajiny a čelit strašlivým nepřátelům v podobě severských bohů a monster.

Hrozba Ragnaröku se stále víc přibližuje a Kratos a Atreus musí volit mezi vlastním bezpečím a bezpečím světů. Sony uvádí, že Atreus pátrá po znalostech, které by mu pomohly pochopit Lokiho proroctví a jeho roli v Ragnaröku. Kratos se mezitím musí rozhodnout, zda se nechá spoutat strachem z opakování svých chyb, nebo se osvobodí od své minulosti a stane se otcem, kterého Atreus potřebuje.

V boji proti severským příšerám a bohům z devíti světů využijeme sekeru Leviatan, Čepele chaosu a Ochráncův štít spolu s řadou nových Kratových a Atreových schopnosti. Kratovy smrtící spartské schopnosti mají být prověřeny jako nikdy předtím.

V devíti světech najdeme vše – od zelených džunglí až po složité důlní sítě. Grace Orlady ze studia Santa Monica slibuje, že lokace v Ragnaröku jsou „rozmanitější, krásnější a tajemnější než v jakémkoli předchozím díle God of War“.

Pokud si teď říkáte, že návštěva starých světů bude nudná, tak vývojáři slibují řadu nových oblastí v již známých říší. Mimo jiné uvidíme změnu v Midgardu, který pevně svírá nechvalně známý Fimbulwinter.

Také máme mít volnější ruku při rozhodování, jak porazit nepřátele. Chcete raději investovat zkušenostní body do komb nebo do lepší obrany? Je to na vás.

Jak víme z dřívějška, hlavními antagonisty jsou Freya a Thor. Jak tohle finále severského dobrodružství Krata dopadne, tak to zjistíme 9. 11. tohoto roku na PlayStationu 5 a PlayStationu 4. Ve hře budou české titulky.