F1 2020 se pochlubí režimem MyTeam, ve které si můžete vytvořit vlastním tým Formule 1, závodníka, vybrat si sponzory, dodavatele motoru, najmout si druhého pilota, který bude jezdit po vašem boku, a soutěžit s ostatními týmy. MyTeam se má stát důležitou a zajímavou součástí hry, stejně tak kariéry. Tomu odpovídá druhá novinka. Britské studio Codemasters poprvé hodnotí skutečné jezdce. Po vzoru sportovních her bude mít všech 20 jezdců v královně motorsportu své specifické hodnocení. Rating budou mít také piloti z kategorie F2.

Hodnocení je na stupnici 1-99 a je rozděleno do kategorií Experience, Racecraft, Awareness a Pace na základě skutečných dat. Rating má vliv na vlastnosti a dovednosti každého jezdce. Experience určuje zkušenost závodníka. Čím je dotyčný zkušenější, tím více bodů dokáže během sezóny získat v závodech. Racecraft reprezentuje schopnosti předjíždění. Awareness zase zkušenosti týkající se kontroly nad vozidlem. Čím vyšší číslo, tím méně je dotyčný náchylný ke ztrátě kontroly nad svým monopostem. A Pace určuje rychlost jezdce během závodu.

To bychom měli vysvětlení bodovacího systému. Codemasters budou postupně odhalovat hodnocení jednotlivých jezdců a jejich cenu, za kterou si ho budete moci do svého týmu pořídit. Důležité je, že by tentokrát nemělo docházet k šíleným přestupům. Abyste získali slavného a tím pádem zkušeného jezdce, budete ho muset nejprve zaujmout svými výsledky a budoucími plány. Když se vám to nepodaří, vždy můžete sáhnout po méně zkušených pilotech z F2, ale u nich musíte počítat s tím, že budou dělat chyby.

„V F1 2020 máme velmi komplexní a složitý trh s jezdci. Nebudete moci jen tak přijít a koupit Lewise Hamiltona. Lewis bude do určité míry neúměrně drahý. Přestupy pilotů budou živé a omezené zároveň, na rozdíl od šílených přestupů, které jsme viděli v F1 2019. Uvidíte spoustu důvodů, proč by se jezdec rozhodl vyměnit tým. Máme statistiky o zájmu jiných týmů a důvod, proč do toho nebo jiného týmy může nebo nemůže konkrétní pilot přestoupit. Nebude to založeno pouze na tom, zda si ho mohou dovolit, ale na tom, zda je tým pro tohoto jezdce přitažlivý,“ upřesnil Lee Mather, šéf značky F1 ve studiu Codemasters s tím, že pilot jednoho dne odejde do důchodu.

„Je zřejmé, že v počáteční fázi kariéry tým Formule 1 nepůjde aktivně lovit jezdce z Formule 2. Tedy za předpokladu, že do toho nevstoupíte a nerozhodnete se jim vzít jejich pilota. Pokud získáte jezdce jednoho z nejlepších týmů, budou hledat někoho jiného. Když se jiné týmy nevzdají svých závodníků, zaměří se na F2,“ dodal Mather.

Nyní už k ratingu prvních jezdců. Codemasters odhalil hodnocení pilotů z týmů Red Bull, Racing Point a AlphaTauri. Nejlépe je na tom pochopitelně Max Verstappen s hodnocením 90, zatímco nejméně má Lance Stroll - 78.

Úplně nahoře se můžete podívat ještě na první ukázku split-screenu, který vám umožní závodit na rozdělené obrazovce u jednoho počítače, respektive konzole. Codemasters ho prezentují během tří kol na kanadském Circuit Gilles Villeneuve z pozice Valtteriho Bottase z Mercedesu a Lance Strolla z Racing Pointu.

F1 2020 vyjde 10. července letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. F1 2020 Michael Schumacher Deluxe Edition bude dostupná o tři dny dříve.