V předběžném přístupu na Steamu, Epic Games Store a GOGu byla zveřejněna nová ekonomická strategie od tvůrců Streets of Rogue, Pathologic 2 a Hello Neighbor. V Cartel Tycoon postupně vybudujete drogový karet v Kolumbii a ovládnete trh s kokainem ve Spojených státech amerických i po celém světě, po vzoru Pabla Escobara.

Cartel Tycoon se odehrává v 80. letech a vy musíte rozšiřovat a dobývat, starat se o pašerácké řetězce, bránit se konkurenčním kartelům, dávat pozor na policii a vybrat si správné lidi, kteří vám budou pomáhat. To vše s cílem stát se drogovým pánem s nepředstavitelnou mocí. Aby na vás místní úřady, DEA, armáda, CIA nebo FBI nepřišly, tak obchodování s marihuanou, kokainem a metanfetaminem budete krýt přepravou a prodejem legálního zboží.

Vývojáři chtějí, abyste se nikdy nenudili. Z toho důvodu pracují na procedurálně generovaných událostech, které mohou ohrozit vaše nekalé podnikání. K těmto událostem se vztahují nejrůznější problémy s místními úřady i konkurenčními kartely.

V early access hra zůstane do třetího čtvrtletí letošního roku. Nyní se nachází v rané alfa verzi a již obsahuje příběhový mód o délce 10 až 20 hodin a Sandbox s vysokou znovuhratelností. Do 1.0 verze je v plánu brutálnější survival Sandbox.

Cartel Tycoon si můžete koupit v rozpracované verzi na Steamu, Epic Games Store a GOGu za 18,89 eur (sleva 10 % platí do 25. 3).