Jak se zdá, společnost Bethesda se asi rozhodla, že nás s novými materiály z Deathloop od studia Arkane nebude šetřit. Na přelomu včerejška a dneška jsme se tak dočkali výborného gameplay traileru v takřka bondovském stylu, který si můžete připomenout výše, a nyní tu díky akci IGN Fan Fest máme další video. V něm ředitel vývoje Dinga Bakaba přibližuje, o čem vlastně Deathloop je.

Z větší části video připomíná již známé informace. Jako Colt se ocitnete na ostrově Blackreef, na němž osm pestrých figur známých jako Visionaries udržují časovou smyčku, aby mohli žít věčně a opakovat jeden a ten samý den pořád dokola. Vaším úkolem v roli Colta je dříve, než se den restartuje, zabít všech osm cílů, včetně jisté Julianny Blake, jejímž jediným cílem je dostat vás a za níž mohou hrát ostatní hráči. Bakaba dokonce popisuje Juliannu jako nejsilnějšího z Visionaries, přičemž nás určitě sejme víc než jednou. Jedině eliminace všech osmi vizionářů v jednom časovém úseku každopádně umožní Coltovi utéct z ostrova, jehož obyvatelé, takzvaní Eternalisté, vám půjdou také po krku při každé příležitosti.

Trailer zdůrazňuje, že čas je ve skutečnosti vždy na vaší straně. Smyčku můžete absolvovat kolikrát chcete, dělat v ní, co vás napadne, a tím postupně sbírat informace a vymýšlet plán na perfektní a úspěšnou smyčku ke svobodě. Dobrá zpráva také je, že navzdory restartům dne si můžete ponechat zbraně, které získáte, a speciální schopnosti, které si během hraní odemknete. Hra vám nabídne i různé artefakty, s nimiž lze bláznivými způsoby obohatit dostupné zbraně. Trailer v tomto směru nabízí malou ukázku takového artefaktu, stejně jako další letmé záběry z hraní.

Přečtěte si také: Obrazy z Deathloop blíže ukazují atmosféru i styl hry

A ještě jedna věc, než se čas zase restartuje. Jedním z důvodů, proč včerejší gameplay trailer funguje tak skvěle, je hudba. Nyní si ji naštěstí můžeme poslechnout samostatně, takže níže najdete verzi dostupnou na YouTube, přičemž Bethesda slíbila, že skladba nazvaná Déjà Vu bude standardně k dispozici i na streamovacích platformách. Ústřední skladba nadcházející bondovky Není čas zemřít má rozhodně slušnou konkurenci. Nebo alespoň slušnou kolegyni.

Deathloop vyjde 21. 5. 2021 pro PlayStation 5 a PC. O rok později by měla být hra dostupná také pro Xbox Series X|S.