Akční sci-fi RPG z pohledu první osoby od CD Projektu RED budete moci hrát ve stylu gangsterské akce Grand Theft Auto. Vývojáři Cyberpunku 2077 s tím nemají problém a umožní vám ve futuristickém světě krást automobily a rozpoutat chaos.

„Pokud se chcete zbláznit a nemáte výčitky, tak tuhle možnost máte. Nemáme s tím problém,“ cituje Maxe Pearse, level designéra Cyberpunku 2077, magazín PCGamesN. Tvůrci počítají s tím, že jakmile začnete hrát mise a uvidíte množství možností, které máte, tak zapomenete na GTA styl, zastavíte se a začnete přemýšlet, než něco uděláte.

Pearse poznamenal, že mnoho testerů se pokusilo hrát Cyberpunku 2077 jako GTA, ale pak si uvědomili rozdíly a své hraní změnili.

Tady se hodí připomenout slova producenta Richarda Borzymowského. Ten v minulém roce mluvil o policií v Cyberpunku 2077, která bude nemilosrdná a v přímé konfrontaci s policií bude hráč v nevýhodě. Možná právě agresivní policie přiměla testery změnit svůj přístup.

Fanoušci mezitím zjistili, že den v Cyberpunku 2077 bude dvakrát delší než v Zaklínači 3. V dobrodružství Geralta z Rivie trvá den něco přes 1,5 hodiny, zatímco v Night City to mají být tři hodiny. Zvědavci na to přišli analýzou nedávných gameplay záběrů. Jen pro představu, v Red Dead Redemption 2 a GTA V má den pouhých 48 minut.

Cyberpunk 2077 spatří světlo světa 19. 11. letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. V den vydání nové generace konzolí obdrží hra první bezplatnou aktualizaci pro PS5 a Xbox Series X. Druhý, větší update je v plánu na rok 2021. Majitelé PS4 verze si budou moci bez dalších investic zahrát hru na PS5 a majitelé Xbox One verze zase na Xboxu Series X.